Sådan kan du reducere risikoen for type 2-diabetes

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kan en sød vane gøre en forskel for dit helbred? Find ud af, hvordan du kan reducere risikoen for type 2-diabetes med små ændringer i hverdagen.

At spise et par stykker mørk chokolade fem gange om ugen kan muligvis sænke risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Ifølge en ny undersøgelse kan risikoen reduceres med op til 21 %, hvis man vælger mørk chokolade frem for mælkechokolade.

Mørk vs. mælk: Chokoladens rolle i sundhed

Forskere bag undersøgelsen påpeger, at tidligere forskning om sammenhængen mellem chokolade og type 2-diabetes har givet blandede resultater.

De fleste tidligere studier har ikke skelnet mellem forskellige typer chokolade – mørk, mælke og hvid – som alle har forskellige niveauer af kakao, sukker og mælk.

Læs også: Læger afslører: Disse olier kan styrke dit hjerte og forbedre dit kolesteroltal

LÆS OGSÅ: Godt nyt for overvægtige og mennesker med type 2-diabetes

Hovedresultater fra undersøgelsen:

  • Forskerne analyserede data fra tre store langtidsstudier blandt amerikanske sygeplejersker og sundhedsarbejdere.
  • I alt blev 192.028 mennesker fulgt over en periode på 25 år.
  • I gruppen, hvor man så på chokoladeindtag generelt, udviklede 18.862 personer type 2-diabetes. De, der spiste mindst 28 gram chokolade fem gange om ugen, havde 10 % lavere risiko for diabetes end dem, der sjældent eller aldrig spiste chokolade.
  • Blandt dem, der primært spiste mørk chokolade, var risikoen hele 21 % lavere.

Til gengæld var et højt indtag af mælkechokolade forbundet med vægtøgning, hvilket øger risikoen for type 2-diabetes.

Diabetes og livsstil

Type 2-diabetes opstår, når kroppen ikke bruger insulin effektivt, hvilket fører til forhøjet blodsukker.

Læs også: Overraskende drik forbedrede astma på bare 8 uger

De seneste år har antallet af unge under 40 med type 2-diabetes været stigende, drevet af fedme og usunde kostvaner.

Hvad betyder det for dig?

Forskningen antyder, at en lille mængde mørk chokolade kan have en beskyttende effekt mod type 2-diabetes, men resultaterne kræver yderligere studier for at blive bekræftet.

Hvis du vil inkludere chokolade i din kost, anbefales det at vælge mørk chokolade med højt kakaoindhold og undgå varianter med meget sukker og mælk.

Samtidig bør chokolade nydes i moderation som en del af en sund livsstil.

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

Artiklen er baseret på informationer fra The Guardian.

LÆS OGSÅ: Krom kan muligvis forebygge type 2-diabetes

LÆS OGSÅ: Læge med advarsel til alle mænd: Disse 5 symptomer må du aldrig ignorere

Læs også: Disse madvarer får dit blodsukker til at eksplodere – og det kan mærkes længe efter

Læs også: Så mange skridt skal du tage for at forbrænde disse 7 populære madvarer

Andre Artikler

Kan en blodprøve afsløre psykose? Dansk opdagelse bringer os tættere på svaret

Et nyt dansk studie viser, at en specifik biologisk markør i blodet måske kan forudsige psykose. Det kan...

Læger afslører: Disse olier kan styrke dit hjerte og forbedre dit kolesteroltal

Du tror måske, at fedt i maden altid er usundt. Men ifølge eksperter kan visse madolier faktisk forbedre...

Overraskende årsag til demens fundet: Det handler ikke om hukommelse

Et nedsat høresystem er noget, mange ældre lever med. Men nu peger ny forskning på, at det ikke...

Overraskende mange har forhøjet blodtryk – professorens simple råd kan gøre en stor forskel

Et for højt blodtryk kan være en tikkende bombe uden symptomer. Kardiolog og professor Gorm Boje Jensen har...

Kan en blodprøve afsløre psykose? Dansk opdagelse bringer os tættere på svaret

Et nyt dansk studie viser, at en specifik biologisk markør i blodet måske kan forudsige psykose. Det kan...

Læger afslører: Disse olier kan styrke dit hjerte og forbedre dit kolesteroltal

Du tror måske, at fedt i maden altid er usundt. Men ifølge eksperter kan visse madolier faktisk forbedre...

Overraskende årsag til demens fundet: Det handler ikke om hukommelse

Et nedsat høresystem er noget, mange ældre lever med. Men nu peger ny forskning på, at det ikke...