Sådan kan du reducere risikoen for type 2-diabetes

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kan en sød vane gøre en forskel for dit helbred? Find ud af, hvordan du kan reducere risikoen for type 2-diabetes med små ændringer i hverdagen.

At spise et par stykker mørk chokolade fem gange om ugen kan muligvis sænke risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Ifølge en ny undersøgelse kan risikoen reduceres med op til 21 %, hvis man vælger mørk chokolade frem for mælkechokolade.

Mørk vs. mælk: Chokoladens rolle i sundhed

Forskere bag undersøgelsen påpeger, at tidligere forskning om sammenhængen mellem chokolade og type 2-diabetes har givet blandede resultater.

De fleste tidligere studier har ikke skelnet mellem forskellige typer chokolade – mørk, mælke og hvid – som alle har forskellige niveauer af kakao, sukker og mælk.

Læs også: Forskere afslører ny vej til kræftmedicin, der kan redde millioner

LÆS OGSÅ: Godt nyt for overvægtige og mennesker med type 2-diabetes

Hovedresultater fra undersøgelsen:

  • Forskerne analyserede data fra tre store langtidsstudier blandt amerikanske sygeplejersker og sundhedsarbejdere.
  • I alt blev 192.028 mennesker fulgt over en periode på 25 år.
  • I gruppen, hvor man så på chokoladeindtag generelt, udviklede 18.862 personer type 2-diabetes. De, der spiste mindst 28 gram chokolade fem gange om ugen, havde 10 % lavere risiko for diabetes end dem, der sjældent eller aldrig spiste chokolade.
  • Blandt dem, der primært spiste mørk chokolade, var risikoen hele 21 % lavere.

Til gengæld var et højt indtag af mælkechokolade forbundet med vægtøgning, hvilket øger risikoen for type 2-diabetes.

Diabetes og livsstil

Type 2-diabetes opstår, når kroppen ikke bruger insulin effektivt, hvilket fører til forhøjet blodsukker.

Læs også: Ny diæt overrasker forskere: Slår medicin mod irritabel tyktarm

De seneste år har antallet af unge under 40 med type 2-diabetes været stigende, drevet af fedme og usunde kostvaner.

Hvad betyder det for dig?

Forskningen antyder, at en lille mængde mørk chokolade kan have en beskyttende effekt mod type 2-diabetes, men resultaterne kræver yderligere studier for at blive bekræftet.

Hvis du vil inkludere chokolade i din kost, anbefales det at vælge mørk chokolade med højt kakaoindhold og undgå varianter med meget sukker og mælk.

Samtidig bør chokolade nydes i moderation som en del af en sund livsstil.

Læs også: Kan forarbejdet mad være sundt? Her er eksperternes svar

Artiklen er baseret på informationer fra The Guardian.

LÆS OGSÅ: Krom kan muligvis forebygge type 2-diabetes

LÆS OGSÅ: Læge med advarsel til alle mænd: Disse 5 symptomer må du aldrig ignorere

Læs også: Oppustet mave? Her er 13 overraskende ting, der måske kan hjælpe dig lige nu

Læs også: Ny forskning: Sådan påvirker koffein dine drømme mere, end du tror

Andre Artikler

Loaded fries med rodfrugter – sundt alternativ til fritter

Elsker du pommes frites, men ønsker en sundere version, der samtidig smager fantastisk? Så er disse loaded fries med rodfrugter svaret!

Bestemt form for kræft breder sig blandt unge – og forskerne frygter udviklingen

Det viser sig, at nogle bestemte forhold spiller en langt større rolle for udviklingen af tyktarmskræft, end mange hidtil har antaget.

Forskere afslører ny vej til kræftmedicin, der kan redde millioner

Guava kan vise sig at være mere end en eksotisk frugt på morgenbordet. Nye forskningsresultater afslører, at molekyler...

Sådan stopper du en forkølelse, før den begynder

Når du mærker de første tegn på en kildrende hals, begyndende træthed eller en lettere snue, er det...

Loaded fries med rodfrugter – sundt alternativ til fritter

Elsker du pommes frites, men ønsker en sundere version, der samtidig smager fantastisk? Så er disse loaded fries med rodfrugter svaret!

Bestemt form for kræft breder sig blandt unge – og forskerne frygter udviklingen

Det viser sig, at nogle bestemte forhold spiller en langt større rolle for udviklingen af tyktarmskræft, end mange hidtil har antaget.

Forskere afslører ny vej til kræftmedicin, der kan redde millioner

Guava kan vise sig at være mere end en eksotisk frugt på morgenbordet. Nye forskningsresultater afslører, at molekyler...