Sådan kan du reducere risikoen for type 2-diabetes

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kan en sød vane gøre en forskel for dit helbred? Find ud af, hvordan du kan reducere risikoen for type 2-diabetes med små ændringer i hverdagen.

At spise et par stykker mørk chokolade fem gange om ugen kan muligvis sænke risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Ifølge en ny undersøgelse kan risikoen reduceres med op til 21 %, hvis man vælger mørk chokolade frem for mælkechokolade.

Mørk vs. mælk: Chokoladens rolle i sundhed

Forskere bag undersøgelsen påpeger, at tidligere forskning om sammenhængen mellem chokolade og type 2-diabetes har givet blandede resultater.

De fleste tidligere studier har ikke skelnet mellem forskellige typer chokolade – mørk, mælke og hvid – som alle har forskellige niveauer af kakao, sukker og mælk.

Læs også: Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60

LÆS OGSÅ: Godt nyt for overvægtige og mennesker med type 2-diabetes

Hovedresultater fra undersøgelsen:

  • Forskerne analyserede data fra tre store langtidsstudier blandt amerikanske sygeplejersker og sundhedsarbejdere.
  • I alt blev 192.028 mennesker fulgt over en periode på 25 år.
  • I gruppen, hvor man så på chokoladeindtag generelt, udviklede 18.862 personer type 2-diabetes. De, der spiste mindst 28 gram chokolade fem gange om ugen, havde 10 % lavere risiko for diabetes end dem, der sjældent eller aldrig spiste chokolade.
  • Blandt dem, der primært spiste mørk chokolade, var risikoen hele 21 % lavere.

Til gengæld var et højt indtag af mælkechokolade forbundet med vægtøgning, hvilket øger risikoen for type 2-diabetes.

Diabetes og livsstil

Type 2-diabetes opstår, når kroppen ikke bruger insulin effektivt, hvilket fører til forhøjet blodsukker.

Læs også: Når motion bliver medicin: Sådan hjælper løb hjernen efter dårlig kost

De seneste år har antallet af unge under 40 med type 2-diabetes været stigende, drevet af fedme og usunde kostvaner.

Hvad betyder det for dig?

Forskningen antyder, at en lille mængde mørk chokolade kan have en beskyttende effekt mod type 2-diabetes, men resultaterne kræver yderligere studier for at blive bekræftet.

Hvis du vil inkludere chokolade i din kost, anbefales det at vælge mørk chokolade med højt kakaoindhold og undgå varianter med meget sukker og mælk.

Samtidig bør chokolade nydes i moderation som en del af en sund livsstil.

Læs også: Eksperter afslører: Denne olie kan overgå medicin mod inflammation

Artiklen er baseret på informationer fra The Guardian.

LÆS OGSÅ: Krom kan muligvis forebygge type 2-diabetes

LÆS OGSÅ: Læge med advarsel til alle mænd: Disse 5 symptomer må du aldrig ignorere

Læs også: Forskere afslører: Denne simple vane kan øge dit vægttab

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Andre Artikler

Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60

Forskere har opdaget en overraskende drik, som kan spille en vigtig rolle for dit blodtryk, når du bliver ældre.

Brugere af Wegovy og Ozempic melder om uventet bivirkning

Du mærker måske glæden, hver gang tallene på vægten går nedad. Dit tøj sidder løsere, spejlbilledet føles mere dit. Men så sker det.

Nogle typer medicin kan påvirke din risiko for demens

Banebrydende forskning afslører, hvordan forskellige typer medicin kan påvirke vores risiko for kognitiv tilbagegang – og nogle resultater overrasker.

Eksperter peger på tæt forbindelse mellem mundhygiejne og hjerteproblemer

Et sundt smil handler om meget mere end pæne tænder. Nye forskningsresultater viser, at problemer i munden kan...

Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60

Forskere har opdaget en overraskende drik, som kan spille en vigtig rolle for dit blodtryk, når du bliver ældre.

Brugere af Wegovy og Ozempic melder om uventet bivirkning

Du mærker måske glæden, hver gang tallene på vægten går nedad. Dit tøj sidder løsere, spejlbilledet føles mere dit. Men så sker det.

Nogle typer medicin kan påvirke din risiko for demens

Banebrydende forskning afslører, hvordan forskellige typer medicin kan påvirke vores risiko for kognitiv tilbagegang – og nogle resultater overrasker.