Ingredienser (2 personer)
- 2 modne pærer
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk honning eller ahornsirup
- 1 spsk hakkede nødder (f.eks. mandler eller valnødder)
- 2 spsk granola eller grovknuste rugflager
- 1 dl skyr eller græsk yoghurt
- ½ tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Halvér pærerne og fjern kernehuset forsigtigt med en ske.
- Placer pærerne i et ovnfast fad og drys dem med kanel, ingefær og kardemomme.
- Dryp honning eller ahornsirup over pærerne, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er møre.
- Rist de hakkede nødder let på en tør pande, indtil de er gyldne.
- Rør skyr sammen med vanilje.
- Tag pærerne ud af ovnen og anret dem på en tallerken. Top med vaniljeskyr, drys med de ristede nødder og granola.
- Server straks og nyd den varme, krydrede smag med den kølige skyr.
Tip
- Hvis du vil gøre desserten ekstra luksuriøs, kan du tilføje lidt mørk chokolade (70%) hakket i små stykker.
- Skift pærer ud med æbler, hvis du har dem liggende.
- Server med en kop varm te med kanel for den ultimative vinterhygge.
Læs også: Her er de 5 største projekter, som skal sikre fremtidens drikkevand