Disse 10 fødevarer booster dit D-vitamin-niveau i vintermørket

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Når solens stråler svinder, og dagene bliver korte, kan det være udfordrende at få nok D-vitamin. Her er 10 fødevarer, der kan hjælpe dig med at opretholde et sundt niveau af vitaminet gennem vinteren.

Fed fisk

Salmon Zucchini” af Patryk Dziejma/ CC0 1.0

Laks, makrel og sild er fremragende kilder til D-vitamin og sunde fedtsyrer. Spis fisk et par gange om ugen for at styrke dit immunsystem.

Æg

Breakfast Eggs” af Krzysztof%20Puszczy%u0144ski/ CC0 1.0

Æggeblommer indeholder D-vitamin. Ved at spise hele æg kan du nyde fordelene og få et naturligt tilskud.

Leverpostej

Shutterstock.com

Den klassiske danske pålægstype er ikke kun rig på jern, men også en god kilde til D-vitamin.

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

Ost

4 chunks cheddar cheese white” af U.S. Department of Agriculture/ CC0 1.0

Nogle typer ost, især gouda og cheddar, indeholder små mængder D-vitamin. Perfekt som snack eller i madlavningen.

Svampe

Mushrooms Skillet” af Kasia Serbin/ CC0 1.0

Visse svampe, som kantareller og portobello, kan være gode kilder til D-vitamin, især hvis de har været udsat for sollys.

Torskerogn

Foto: Shutterstock.com

En dansk klassiker på dåse, der er rig på D-vitamin og nem at inkludere i din kost.

Tun på dåse

Foto: Shutterstock.com

Let at finde og nemt at opbevare, tun er en praktisk kilde til D-vitamin, der kan bruges i mange retter.

Læs også: Disse madvarer får dit blodsukker til at eksplodere – og det kan mærkes længe efter

Smør og margarine

Foto: Shutterstock.com

Visse typer smør og margarine er beriget med D-vitamin og kan bruges i daglig madlavning for et ekstra tilskud.

Mælk

Milk Jar” af Matt Bango/ CC0 1.0

Flere typer mælk, både almindelig og plantebaseret, er beriget med D-vitamin og giver en nem måde at supplere på i hverdagen.

Rejer

Tuna salad made 2 oz” af U.S. Department of Agriculture/ CC0 1.0
Free shrimp dish image“/ CC0 1.0

Rejer er en lækker kilde til D-vitamin, der kan pifte dine salater eller forretter op samtidig med, at du booster dit vitaminindtag.

Artiklen er baseret på informationer fra Sundhedsstyrelsen og fødevaredatabaser.

Læs også: Så mange skridt skal du tage for at forbrænde disse 7 populære madvarer

Læs også: Spis disse fødevarer hver uge og undgå alvorlige sygdomme!

Andre Artikler

Sunde dadelkugler med kakao og kokos

Sunde dadelkugler, der smager syndigt, men er helt uden raffineret sukker.

Forskere afslører gennembrud i kræftdiagnose: Nu bliver flere reddet

Tidlig opdagelse redder liv: Ny forskning afslører markant fremgang i kampen mod kræft.

Sådan får du sommerklare silkebløde fødder med disse tricks

Ønsker du at slippe af med tørre, ru eller sprukne fødder?Død hud på fødderne er helt normalt...

Så tidligt bør du begynde at bruge solcreme i forårssolen

Forårssolen kan virke harmløs, men den kan gøre skade på huden, længe før vi når sommerens høje temperaturer....

Sunde dadelkugler med kakao og kokos

Sunde dadelkugler, der smager syndigt, men er helt uden raffineret sukker.

Forskere afslører gennembrud i kræftdiagnose: Nu bliver flere reddet

Tidlig opdagelse redder liv: Ny forskning afslører markant fremgang i kampen mod kræft.

Sådan får du sommerklare silkebløde fødder med disse tricks

Ønsker du at slippe af med tørre, ru eller sprukne fødder?Død hud på fødderne er helt normalt...