Denne salat er sprød, farverig og perfekt til en sund frokost – fyldt med vitaminer, sunde fedtsyrer og protein.
Ingredienser (2 personer)
- 1 dl quinoa
- 2 håndfulde frisk spinat eller rucola
- ½ agurk, skåret i skiver
- 1 lille bundt radiser, skåret i tynde skiver
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld sukkerærter, skåret i mindre stykker
- ½ rødløg, finthakket
- 1 håndfuld friske krydderurter (mynte, persille eller dild)
- 1 spsk ristede solsikkekerner eller mandelflager
- 50 g feta eller frisk mozzarella (kan udelades for en vegansk version)
Citrondressing
- Saften fra ½ citron
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk honning eller ahornsirup
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Skyl quinoaen grundigt og kog den efter anvisningen på pakken. Lad den køle af.
- Skær grøntsagerne ud og bland dem i en stor skål sammen med quinoaen.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten og vend det hele forsigtigt sammen.
- Drys med ristede kerner og feta/mozarella, og top med friske krydderurter.
Tip!
- Server salaten med et stykke godt groft brød eller en skive ristet rugbrød.
- Du kan tilføje grillet kylling, laks eller kikærter for ekstra protein.
- Dressingen kan varieres med lime eller balsamico for en anden smagsprofil.
Let, sund og fyldt med forårets bedste råvarer – perfekt til en energigivende frokost!
Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing