I Tyskland laver de kartoffelmos på en anden måde – og det smager bedre end vores

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan godt være, at det tyske køkken ikke er berømt for ret meget. Kartoffelmos er de til gengæld ret gode til at lave.

Kartoffelmos er måske ikke verdens mest sexede ret, men der er ikke ret mange, der holder sig tilbage, hvis først de mosede kartofler kommer på bordet.

Det er en af de mest populære retter at servere til sine børn, der altid elsker en god gang brændende kærlighed. Dens konsistens og smag er ganske enkelt uimodståelige.

Hvordan får man så tilberedt den helt rigtige kartoffelmos, præcis som i vores naboland. Måske er det ikke så overraskende, og måske er det præcis, som du allerede gør. Her er i hvert fald tyskernes bud på den perfekte kartoffelmos.

Opskrift på den helt rigtige kartoffelmos

Hvad skal vi forberede?

Læs også: Salat på under 20 min: mango, rødløg og chili i sprød kombi

  • Kartofler
  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrællede kartofler)
  • Varm mælk
  • Salt
  • Stødt muskatnød

Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem derefter i en gryde med usaltet vand og lad dem koge lidt længere, 30-45 minutter.

Lad kartoflerne dræne af. Tilsæt smør, salt, muskatnød og varm mælk til de stadig varme kartofler. Mos dem først med en kartoffelpresser og blend derefter kort med en stavblender.

Server til forskellige kød- eller smagfulde vegetarretter.

Kartoffelmos kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Opvarm den i vandbad, og den må ikke fryses ned.

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

Er kartofler sunde?

Ja, men intet skal overdrives.

Kartofler er en vigtig kilde til vitamin C og B6, folinsyre og kalium. Deres skind indeholder antioxidanter og andre værdifulde næringsstoffer. Kartofler sænker blodtrykket og hjælper os med at tabe os.

Pas på med pommes frites og chips

Når vi taler om sundhedsfordelene ved kartofler, mener vi absolut ikke chips og pommes frites. Selvom de er lavet af kartofler, er de langt fra en sund grøntsag. De fremmer fedme, hjertesygdomme og diabetes.

Hvem bør ikke spise kartofler?

Hvis kogte eller bagte kartofler er så sunde, er der så nogen, der ikke har godt af at spise dem?

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

Ja, men det er undtagelsestilfælde. Hvis man skal undgå stivelse, så skal man holde sig fra kartoflerne.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

Andre Artikler

Farmaceuter advarer: Disse tilskud bør ikke kombineres med kaffe

Kaffe er en fast morgenrutine for mange, men den kan forstyrre optagelsen af visse vitaminer og mineraler. Farmaceuter...

Denne grøntsag kan være nøglen til forebyggelse af diabetes

Ny forskning peger på et stof i grøntsagen, der kan sænke blodsukkeret markant.

Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers

Et nyt forskningsprojekt fra University of California, har påvist, at en kombination af to stoffer kan styrke hjernens...

10 tegn på, at du får for meget sukker

Sukker gemmer sig i alt fra morgenmadsprodukter til salatdressinger – og selvom lidt sødt i ny og næ...

Farmaceuter advarer: Disse tilskud bør ikke kombineres med kaffe

Kaffe er en fast morgenrutine for mange, men den kan forstyrre optagelsen af visse vitaminer og mineraler. Farmaceuter...

Denne grøntsag kan være nøglen til forebyggelse af diabetes

Ny forskning peger på et stof i grøntsagen, der kan sænke blodsukkeret markant.

Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers

Et nyt forskningsprojekt fra University of California, har påvist, at en kombination af to stoffer kan styrke hjernens...