Nemme måder at få mere D-vitamin uden kosttilskud

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

D-vitamin spiller en rolle for alt fra stærke knogler til et velfungerende immunforsvar, men mange får ikke nok gennem kosten alene. Heldigvis findes der flere naturlige kilder, som kan hjælpe dig med at dække behovet – helt uden at ty til piller.

Laks og andre fede fisk

Foto Shutterstockcom

Fede fisk som laks, makrel og sild er blandt de bedste naturlige kilder til D-vitamin. En lille portion kan næsten dække dit dagsbehov.

Svampe dyrket under UV-lys

Foto Shutterstockcom

Visse svampe, der er blevet udsat for UV-lys, indeholder en overraskende høj mængde D-vitamin. De kan nydes i alt fra salater til pastaretter.

Et glas mælk

Foto Shutterstockcom

De fleste typer mælk, både let- og sødmælk samt laktosefri, er tilsat D-vitamin. En enkelt kop bidrager med en solid del af det daglige behov.

Læs også: Fødevarestyrelsen slår alarm: Sådan må du ikke spise champignon

Hele æg

Brown Eggs” af Krzysztof%20Puszczy%u0144ski/ CC0 1.0

Æggeblommen er en vigtig kilde til D-vitamin, og samtidig får du protein, jern og andre næringsstoffer. Pasturede æg kan indeholde endnu mere.

Friskpresset appelsinjuice

Foto Shutterstockcom

Nogle varianter af appelsinjuice er beriget med D-vitamin. Udover det får du også et boost af C-vitamin og calcium i samme glas.

Tid udendørs

Foto Shutterstockcom

Når huden rammes af sollys, producerer kroppen selv D-vitamin. Allerede 10-20 minutter to gange om ugen kan gøre en forskel – husk solcremen bagefter.

Små fisk på dåse

Foto Shutterstockcom

Sardiner og ansjoser er nemme at bruge i salater eller på pizza. De indeholder både D-vitamin og sunde fedtsyrer.

Læs også: Eksperter afslører: Disse frugter indeholder mindst sukker

Berigede plantebaserede drikke

Foto rblfmr Shutterstockcom

Soja-, havre- og mandelmælk findes ofte i versioner tilsat D-vitamin, hvilket gør dem til et godt alternativ for dem, der ikke drikker komælk.

Ost

Foto Shutterstockcom

Nogle oste, særligt hårde typer som cheddar, indeholder naturligt D-vitamin. Ikke i store mængder, men nok til at bidrage til det samlede indtag.

Yoghurt

Foto Shutterstockcom

Ligesom mælk kan mange yoghurtprodukter være beriget med D-vitamin. De er samtidig en kilde til protein og probiotika, der støtter fordøjelsen.

Artiklen er baseret på informationer fra EatingWell

Læs også: Hjerteeksperterne råber op: Fødevarer der holder dit hjerte stærkt efter 60

Læs også: Tab dig 12 kilo på 12 uger med denne kur

Andre Artikler

Fødevarestyrelsen slår alarm: Sådan må du ikke spise champignon

For mange danskere er svampe et fast indslag i køkkenet. De gør saucen cremet, pizzaen spændende og salaten...

Ny forskning: Tidspunktet for din morgenmad kan påvirke både krop og sind

En ny banebrydende undersøgelse afslører, at tidspunktet, som du spiser morgenmad på, kan have langt større betydning for...

Eksperter afslører: Disse frugter indeholder mindst sukker

Frugt er en vigtig del af en sund kost, men ikke alle sorter er lige gode, når det...

Denne dårlige vane kan ødelægge din hjerne

Ny forskning peger på en ofte overset faktor, der kan have store konsekvenser for din søvn og hjerne.

Fødevarestyrelsen slår alarm: Sådan må du ikke spise champignon

For mange danskere er svampe et fast indslag i køkkenet. De gør saucen cremet, pizzaen spændende og salaten...

Ny forskning: Tidspunktet for din morgenmad kan påvirke både krop og sind

En ny banebrydende undersøgelse afslører, at tidspunktet, som du spiser morgenmad på, kan have langt større betydning for...

Eksperter afslører: Disse frugter indeholder mindst sukker

Frugt er en vigtig del af en sund kost, men ikke alle sorter er lige gode, når det...