En kold drik med is virker måske forfriskende, men en læge advarer om, at restaurantens ismaskiner kan gemme på noget knap så appetitligt.
Fra bakterievækst til sundhedsrisici – her er grundene til, at du måske bør springe isterningerne over næste gang, du spiser ude.
Ismaskiner er ofte fyldt med bakterier

Mange restauranter rengør ikke deres ismaskiner så ofte, som de burde. Med tiden kan der opbygges bakterier og skimmel, som forurener isen, der ender i din drik.
Smeltende is frigiver skjulte bakterier

Selvom isen ser ren ud, kan bakterierne, der er fanget i den, blande sig i din drik, når isen smelter, og potentielt udsætte dig for skadelige mikroorganismer.
Læs også: Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron
Bruger de filtreret vand? Antag ikke det er tilfældet

Mange gæster vælger at købe flaskevand på restauranter, men isen bliver ofte lavet af almindeligt postevand, som måske ikke er lige så rent, som du tror.
Kolde drikke kan forstyrre din fordøjelse

Nogle eksperter mener, at meget kolde drikke under måltider kan påvirke fordøjelsen negativt og føre til ubehag, oppustethed eller endda sure opstød.
Ismaskiner er svære at vedligeholde

I modsætning til køkkenudstyr, der rengøres dagligt, er ismaskiner ofte mere besværlige at vedligeholde, hvilket kan føre til bakterievækst, hvis de ikke renses regelmæssigt.
Is kan blive forurenet af medarbejderes hænder

Hvis personalet håndterer isen med hænderne i stedet for en ske eller tang, øges risikoen for, at bakterier fra deres hud overføres til din drik.
Læs også: Drik dette dagligt – og du kan leve længere med kræft, siger nyt studie
Fanta fra maskinen? Det kan være lige så slemt

Selvom du undgår is, er du ikke nødvendigvis på den sikre side – mange sodavandsautomater lider også under dårlig rengøring og bakterievækst.
Det er ikke kun et amerikansk problem

Mens denne bekymring ofte nævnes i forbindelse med amerikanske restauranter, er beskidte ismaskiner også blevet fundet på spisesteder verden over, hvilket gør det til et globalt problem.
At spørge om isens kvalitet kan give dårlig stemning

Tjenerne ved måske ikke, hvor ofte deres restaurant renser ismaskinen, og nogle kan endda blive irriterede over spørgsmålet, hvilket kan føre til en akavet situation.
At droppe isen er en nem løsning

Hvis du vil mindske risikoen, er den letteste løsning at bestille din drik uden is. Den bliver måske ikke helt så kold, men du ved i det mindste, hvad der er i den.
Læs også: Madvarer, der næsten aldrig bliver for gamle – har du dem i dit køkken?
Artiklen er baseret på informationer fra LADbible
Læs også: Drikker du for meget koffein? Se hvor meget der gemmer sig i dine yndlingsdrikke