Disse fødevarer forværrer maveproblemer

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Hvis du døjer med maveproblemer, bør du holder dig fra disse fødevarer. Sørg for, at du ikke indtager for meget af dem.

Undgå mejeriprodukter

Closeup different types cheeses platter“/ CC0 1.0

Produkter som mælk og ost kan være svære at fordøje på grund af deres høje laktoseindhold. Selv personer uden laktoseintolerance kan opleve midlertidige problemer under en mavevirus.

Drop kulsyreholdige drikke

Cans Drinks” af Jaroslaw%20Puszczy%u0144ski/ CC0 1.0

Sodavand og andre kulsyreholdige drikke kan skabe overskydende luft i maven, hvilket fører til bøvsen, oppustethed og forværret maveubehag.

Skær ned på chokolade og koffein

Coffee Latte” af fireskystudios.com/ CC0 1.0

Mælkechokolade indeholder laktose, som kan forårsage oppustethed og diarré, mens koffein kan øge mavesyren og irritere fordøjelsessystemet.

Læs også: Fed ost og fløde forbindes med lavere risiko for demens

Undgå fede fødevarer

Fries Potato” af Christopher Flowers/ CC0 1.0

Fedtrige måltider kan føre til oppustethed og kvalme, da de tager længere tid at fordøje. De kan også øge niveauet af hormonet CCK, hvilket kan forværre kvalme.

Hold dig fra krydret mad

Spicy Korean Dinner“/ CC0 1.0

Krydderier som capsaicin kan irritere maven, især hvis du allerede oplever fordøjelsesproblemer. Krydret mad kan også forværre eksisterende mavesår.

Sig nej til alkohol

Cocktail Drink” af Dave Meier/ CC0 1.0

Alkohol kan irritere maveslimhinden og føre til dehydrering, hvilket forværrer symptomer på maveubehag som kvalme og oppustethed.

Undgå ultraforarbejdede fødevarer

Free french fries image“/ CC0 1.0

Ultraforarbejdede produkter indeholder ofte tilsætningsstoffer, fedt og sukker, der kan forværre fordøjelsesproblemer og irritere maven.

Læs også: Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Skær ned på syreholdige fødevarer

Lemon Juice” af WDnet Studio/ CC0 1.0

Syreholdige fødevarer som citrusfrugter og tomatsauce kan forårsage sure opstød og irritere maven. Vælg i stedet frugter med lavt syreindhold som melon.

Hvilke fødevarer kan du spise?

Bananas Fruits” af Ryan McGuire/ CC0 1.0

Når maven er urolig, er det bedst at vælge letfordøjelige fødevarer som bananer, toast, ris og æbler. Disse fødevarer er milde og skånsomme mod maven.

Hvornår bør du kontakte en læge?

Foto Shutterstockcom

Opsøg lægehjælp, hvis du oplever symptomer som blodig afføring, vægttab, vedvarende opkast eller smerter ved at synke. Dette kan være tegn på en alvorligere tilstand.

Læs også: Disse fem almindelige madvarer kan påvirke din kropslugt

Læs også: Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

Andre Artikler

Fed ost og fløde forbindes med lavere risiko for demens

Mange har lært, at fedtrige mejeriprodukter bør begrænses, men nyere forskning peger på, at billedet kan være mere nuanceret, når det handler om at passe på sig selv og risikoen for demens.

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.

Fed ost og fløde forbindes med lavere risiko for demens

Mange har lært, at fedtrige mejeriprodukter bør begrænses, men nyere forskning peger på, at billedet kan være mere nuanceret, når det handler om at passe på sig selv og risikoen for demens.

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.