Luftig hindbærmousse med mørk chokolade og nøddeknas

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne lækre og sunde dessert er perfekt til gæster, der gerne vil nyde noget sødt uden at gå på kompromis med sundheden.

Den cremede hindbærmousse kombineres med sprødt nøddeknas og mørk chokolade for den perfekte balance mellem friskhed, sødme og crunch.

Ingredienser (4 personer)

Hindbærmousse

  • 200 g friske eller frosne hindbær
  • 2 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk honning eller ahornsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk citronsaft

Nøddeknas

  • 50 g mandler eller valnødder, grofthakkede
  • 1 spsk havregryn
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk honning

Topping

  • 20 g mørk chokolade (minimum 70%), revet
  • Friske hindbær til pynt

Sådan gør du

  1. Lav moussen: Blend hindbær, skyr, honning, vaniljepulver og citronsaft, indtil det bliver en jævn og cremet masse. Stil på køl i mindst 30 minutter.
  2. Forbered nøddeknas: Rist de hakkede nødder og havregryn på en tør pande i 2-3 minutter. Tilsæt honning og kanel, rør rundt, og lad det køle af på bagepapir.
  3. Anret desserten: Fordel hindbærmoussen i små glas eller skåle, drys nøddeknas over, og top med revet mørk chokolade og friske hindbær.

En frisk, let og luksuriøs dessert, der både ser flot ud og smager fantastisk!

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

Andre Artikler

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.

Disse stille julesange kan hjælpe dig med at falde til ro

Midt i højtidsstress og mangel på nattesøvn peger nye data på, at udvalgte julesange kan fungere som et uventet redskab til ro.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.