Lun krydret pæredessert med knas og skyr

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne dessert kombinerer vinterens krydderier, bagte pærer og en cremet topping. Den er både nem at lave, sund og fuld af varme smage.

Ingredienser (2 personer)

  • 2 modne pærer
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk honning eller ahornsirup
  • 1 spsk hakkede nødder (f.eks. mandler eller valnødder)
  • 2 spsk granola eller grovknuste rugflager
  • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
  • ½ tsk vaniljepulver eller vaniljepasta

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Halvér pærerne og fjern kernehuset forsigtigt med en ske.
  3. Placer pærerne i et ovnfast fad og drys dem med kanel, ingefær og kardemomme.
  4. Dryp honning eller ahornsirup over pærerne, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er møre.
  5. Rist de hakkede nødder let på en tør pande, indtil de er gyldne.
  6. Rør skyr sammen med vanilje.
  7. Tag pærerne ud af ovnen og anret dem på en tallerken. Top med vaniljeskyr, drys med de ristede nødder og granola.
  8. Server straks og nyd den varme, krydrede smag med den kølige skyr.

Tip

  • Hvis du vil gøre desserten ekstra luksuriøs, kan du tilføje lidt mørk chokolade (70%) hakket i små stykker.
  • Skift pærer ud med æbler, hvis du har dem liggende.
  • Server med en kop varm te med kanel for den ultimative vinterhygge.

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

Andre Artikler

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.