Undgå at opvarme din mad i plastikbeholdere! Så farligt er det

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange af os bruger mikroovnen dagligt, hvor vi opvarmer rester fra dagen før i vores plastikbeholdere. Men burde man begynde at putte maden over på en tallerken i stedet for?

Der er en udbredt bekymring for, om plastmaterialer kan afgive skadelige stoffer, når de udsættes for varme i mikroovnen. En undersøgelse foretaget af en række forskere fra blandt andet Georgetown University Medical Center i USA har peget på, at visse plasttyper kan frigive kemikalier som ftalater, der kan være hormonforstyrrende, når de opvarmes. Disse kemikalier kan potentielt påvirke vores helbred negativt, især når vi gentagne gange opvarmer mad i plastik.

Risikoen ved opvarmning i plastik
Det er ikke alle plastmaterialer, der er beregnet til brug i mikroovnen. Nogle typer plastik indeholder stoffer, som kan blive frigivet ved høje temperaturer, og disse stoffer kan ende i maden, vi spiser. De kan også dryppe fra kondens ned i maden, hvis eksempelvis låget er i plast, fortæller Rolf Halden, professor og direktør ved the Biodesign Center for Environmental Health Engineering på Arizona State University. Forskning har vist, at denne eksponering kan være skadelig, især for børn og gravide, da det kan påvirke hormonerne.

Andre alternativer
Ftalater findes i alt fra legetøj til cremer, men der mangler stadigvæk forskning på området. Eksperter anbefaler dog at bruge mikrobølgesikre beholdere fremstillet af glas eller keramik for at minimere risikoen. Plastik, der mister sin form, bør også kasseres, da det kan lække flere kemikalier.

Artiklen er baseret på informationer fra BBC.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Andre Artikler

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.

Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Chiafrø i vand har mange fordele, såsom indholdet af vigtige næringsstoffer og de kan være med til at forbedre fordøjelsessystemet. Der er dog nogle vigtige forhold, som du bør overveje, før du gør det til en fast del af din kost.

Forskere afslører: Dette er den maksimale alder, et menneske kan opnå

Hvor længe kan kroppen egentlig holde sig i live, hvis sygdomme og ulykker ikke spiller ind? Et internationalt...

Han har forsket i kærlighed i 50 år – nu afslører han opskriften på et livslangt forhold

Efter mere end et halvt århundrede med forskning i kærlighedens mysterier har psykologen John Gottman kortlagt, hvad der...

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.

Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Chiafrø i vand har mange fordele, såsom indholdet af vigtige næringsstoffer og de kan være med til at forbedre fordøjelsessystemet. Der er dog nogle vigtige forhold, som du bør overveje, før du gør det til en fast del af din kost.

Forskere afslører: Dette er den maksimale alder, et menneske kan opnå

Hvor længe kan kroppen egentlig holde sig i live, hvis sygdomme og ulykker ikke spiller ind? Et internationalt...