Kok raser: “Det er ikke bare påfaldende – det er tragisk”

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny undersøgelse viser, at kun 55% af danskerne spiser grøntsager til dagligt. Men det er faktisk ret nemt at få flere grøntsager ind i din daglige kost, og det behøver ikke være kedeligt. 

Ifølge Thomas Castberg, kendiskok, madanmelder for B.T. og Creative Director i Skagen Group, er det ikke bare vigtigt, men også enkelt at gøre grøntsager til en fast del af dine måltider. Med et par simple tips kan du hurtigt give din mad mere smag og samtidig tage et stort skridt mod en sundere livsstil.

De tragiske tal
“Det er ikke bare påfaldende – det er tragisk”, sådan siger Thomas Castberg til B.T. efter at have set de nyeste tal for danskernes grøntsagsvaner. Undersøgelsen fra Voxmeter for Landbrug & Fødevarer viser nemlig, at 45 procent af danskerne ikke spiser grønt hver dag, hvilket han mener er en præstation i sig selv. For mange kan det virke uoverskueligt at spise grøntsager hver dag.  Men løsningen er lige for – det handler om at gøre grøntsagerne lækre og nemme at inkludere i dine måltider.

Thomas Castberg medvirkede i podcasten ‘Spar kassen’, hvor han sammen med Niels Philip Kjeldsen, podcastvært og journalistisk chef på B.T, diskuterede, hvordan grøntsagerne kan blive en integreret del af danskernes hverdag. Niels Philip Kjeldsen har i flere sammenhænge udtrykt bekymring over danskernes spisevaner, især i relation til den lave indtagelse af grøntsager. I podcasten påpeger han, at Kræftens Bekæmpelse deler denne bekymring, da en kost rig på grøntsager kan være med til at reducere risikoen for kræft.

Grøntsager kan smage fantastiske
Thomas Castberg anbefaler, at du starter med at tænke på grøntsager som mere end bare en kedelig side til dit hovedmåltid. For eksempel kan squash, som mange ikke ved, hvad de skal stille op med, være en fantastisk tilføjelse, hvis de grilles med lidt citronsaft og salt. Det samme gælder for peberfrugt og aubergine, som kan forvandles til smagfulde retter med lidt groft salt og olivenolie.

Spidskål, der har vundet stor popularitet igen, er også et godt valg. Den har en naturlig sødme og sprødhed, der kan minde om agurk, selvom det kræver lidt mere forberedelse. Han foreslår, at man bør arbejde med syre, salt og sukker for at få det bedste ud af kåltyper som hvidkål og kinakål.

Ikke raketvidenskab
Det kræver ikke meget at få grøntsagerne til at smage godt og blive en naturlig del af din daglige kost. Thomas Castberg understreger, at det ikke er raketvidenskab – det handler bare om at vide, hvordan du bedst tilbereder dem. Ved at følge hans råd kan du nemt forbedre dine spisevaner og samtidig nyde maden endnu mere med god samvittighed.

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Andre Artikler

Derfor bør du måske dele din tandbørste

Måske er udmeldingen slet ikke så ulækker, som den først lyder. Der er nemlig en fordel ved det!

Disse truede fisk bør du ikke spise til nytår

WWF Verdensnaturfonden anbefaler, at danskerne springer specifikke fisk over til årets sidste måltid og vælger bæredygtige alternativer.

For syg til at fejre nytår? Sådan vurderer du situationen

Mange danskere rammes af sygdom op til nytår. Men hvornår bør man droppe festen og blive hjemme?

Prøv denne sunde og lækre hovedret til nytår

Prøv denne uimodståelige hovedret, der kombinerer luksus og sundhed – perfekt til at starte det nye år på!

Derfor bør du måske dele din tandbørste

Måske er udmeldingen slet ikke så ulækker, som den først lyder. Der er nemlig en fordel ved det!

Disse truede fisk bør du ikke spise til nytår

WWF Verdensnaturfonden anbefaler, at danskerne springer specifikke fisk over til årets sidste måltid og vælger bæredygtige alternativer.

For syg til at fejre nytår? Sådan vurderer du situationen

Mange danskere rammes af sygdom op til nytår. Men hvornår bør man droppe festen og blive hjemme?