Superrodfrugten
Udover den smukke farve, som rødbeden giver, er den også sund og lækker. Rødbeden har et højt indhold af B- og C-vitaminer, hvilket giver dig et vitaminboost. Kombineret med banan, bær og hampefrø får du en sund og mættende morgenmad. Her får du opskriften fra bogen ‘Grøn mad – grøn energi’ af Johanne Mosgaard, som du nemt kan lave på de travle morgener.
1 portion.
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl mælk (eller plantemælk)
- 1 frisk rødbede (eller 1 tsk rødbedepulver)
- 1 knivspids salt
- 1 banan, skåret i skiver
- Friske bær (fx blåbær eller hindbær)
- 1 spsk mandelsmør
- 1 spsk afskallede hampefrø
Fremgangsmåde
- Riv rødbeden.
- Kom havregryn, mælk, rødbede (eller rødbedepulver) og salt i en gryde.
- Bring det hele i kog, og skru derefter ned til middel varme.
- Lad grøden simre i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Anret grøden med bananskiver, friske bær, mandelsmør og afskallede hampefrø.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse.