Middelhavskostens fordele
Med sin blanding af friske grøntsager, sunde fedtstoffer og magre proteiner har forskere fundet, at middelhavskost kan forebygge type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Det er især de hjertesunde fedtstoffer fra olivenolie, fisk og kylling, samt et højt indtag af grøntsager og fuldkorn, der gør denne livsstil så effektiv.
Ingredienser
- 4 kyllingelår
- 2 røde peberfrugter, skåret i strimler
- 1 aubergine, skåret i tern
- 2 courgetter, skåret i skiver
- 1 rødløg, skåret i både
- 4 fed hvidløg, hakket
- 200 g cherrytomater
- 100 g sorte oliven
- 1 glas artiskokhjerter, drænet og halveret
- 50 g soltørrede tomater i olie, hakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk frisk rosmarin, hakket
- 1 spsk kapers, drænet
- Saft af 1 citron
- 1 tsk røget paprika
- Salt og peber efter smag
- 150 g fetaost, smuldret
- Frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- Skær peberfrugter, aubergine, courgetter og rødløg i passende stykker.
- Læg grøntsagerne i et stort ovnfast fad sammen med hakket hvidløg, cherrytomater, artiskokhjerter og soltørrede tomater.
- Tilsæt sorte oliven og kapers til fadet.
- Dryp med olivenolie og krydr med tørret oregano, frisk rosmarin, røget paprika, salt og peber.
- Bland ingredienserne godt sammen i fadet.
- Læg kyllingelårene ovenpå grøntsagerne.
- Pres citronsaft over kyllingelårene og krydr med lidt ekstra salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen og bag i 35-40 minutter, indtil kyllingen er gylden og gennemstegt, og grøntsagerne er møre.
- Tag fadet ud af ovnen, smuldr fetaost over retten og pynt med frisk basilikum.
- Server med eventuelt med en frisk grøn salat.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Diabetes Foreningen.