En sundere millionbøf
Kogebogsforfatterne Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose er kommet med deres bud på en opdateret og sundere version af millionbøffen. Denne opskrift indeholder nemlig rodfrugter, som er fyldt med næringsstoffer, fibre og vitaminer, der kan hjælpe dig med at holde sundheden i top. Med blot nogle få ændringer kan du nemt nyde en klassisk ret med bedre samvittighed.
Ingredienser
- 100 g oksekød med højst 10 % fedt
- 1/2 tsk flydende fedtstof
- 1/2 lille løg (ca. 25 g)
- 1 skive selleri (ca. 75 g)
- 1 gulerod (ca. 75 g)
- 1 dl vand
- 1/2 spsk. sojasauce
- 1 lille laurbærblad
- Jævning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Brun oksekødet i fedtstoffet.
- Hak løget og tilsæt det til kødet i gryden.
- Skær selleri og gulerod i tern (ca. 1×1 cm), og brun dem med i et par minutter.
- Tilsæt vand, sojasauce, laurbærblad, salt og peber, og lad retten småkoge i 10-15 minutter.
- Brug jævning efter behov, og smag retten til.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og ‘Kålkogebogen’ af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose.