Torsk kan forbedre hjertefunktionen på blot 2 uger! Prøv disse lækre fishcakes

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Torsk er mere end bare en almindelig fisk – det er en vaskeægte superfood, som gør underværker for din sundhed. Prøv disse fishcakes og få alle torskens fordele.

Torskens sundhedsfordele
Torsk er fyldt med omega-3-fedtsyrer, som er kendt for at styrke hjertet. Ifølge en undersøgelse fra tidsskriftet Chest, kan torskens fedtsyrer forbedre hjertefunktionen på bare to uger. Men det er ikke kun hjertet, der nyder godt af denne fisk. Harvard Medical School undersøgte, at torsk også styrker hjertets elektriske impulser og dermed mindsker risikoen for hjertearytmi – en tilstand, hvor hjertet slår ujævnt og kan blive belastet. 

Derudover har torsk et højt indhold af A-vitamin, som er fantastisk for din hud. Ved regelmæssigt indtag heler små rifter og hudskader hurtigere, og du får en sundere og mere strålende hud. Som en bonus er torsk også en fantastisk kilde til protein og er meget kalorielet. Det gør den ideel for dig, der vil passe på vægten. Her får du en lækker opskrift, der gør det nemt at få torsk på menuen.

Louisa Lorangs thai-style fishcakes

3-4 personer

Læs også: Tapas med vandmelon? Det lyder skørt, men smager genialt

Ingredienser

  • 400 g torskefisk, f.eks. lyssej, uden skind og ben
  • Salt
  • 3 limeblade
  • 3-4 grønne bønner eller 1-2 snakebeans
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk. rød karrypasta (eller efter smag)
  • 1 æg
  • 2 spsk. maizena
  • Olie til stegning (f.eks. vindruekerne- eller solsikkeolie)

Til dippingsaucen

  • 25 g hakket palmesukker eller mørkt rørsukker
  • 2 spsk. kogende vand
  • ½ dl limesaft
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1-2 bird’s eye-chilier, finthakkede
  • 1 spsk. hakket koriander

Til servering

  • 1 dl hakkede peanuts
  • 1 håndfuld hakket koriander
  • Evt. lidt fintsnittet bird’s eye-chili
  • 1 lime i både
  • Kogte ris
  • Dampede grønne bønner

Fremgangsmåde

Læs også: Denne Rejeret Bliver Din Nye Go-To i Hverdagen

Fishcakes

  1. Hak fisken i en foodprocessor eller med en stor kniv, til du har en finthakket fars (den må ikke være helt moset).
  2. Rør farsen med salt. Snit limebladene i tynde strimler og kassér stilken.
  3. Snit bønnerne i tynde skiver og vend både bønner, limeblade, hvidløg, karrypasta, æg og maizena i farsen.
  4. Form små, flade fishcakes, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.

Dippingsauce

  1. Rør palmesukker ud i kogende vand.
  2. Bland limesaft, fiskesauce, chili og koriander. Smag til.

Server fishcakes toppet med peanuts, koriander og chili sammen med ris, limebåde og de dampede bønner. Velbekomme!

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Femina og bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.

Læs også: Du vil ikke tro, de er veganske – så gode er disse nuggets

Læs også: Italiensk bedstemor afslører hemmeligheden bag den perfekte hjemmelavet tomatsauce

Andre Artikler

Denne sovestilling hjælper dig med at falde i søvn hurtigere

Et simpelt trick med din fod kan være nøglen til hurtigere indsovning og bedre nattesøvn.

Forskere har fundet det præcise tidspunkt, hvor din krop begynder at ældes

Du føler dig måske ung, men ifølge forskningen begynder kroppen at ældes allerede omkring denne alder.

Disse 5 fejl stjæler op til 10 år af dit liv

Et stort, internationalt studie viser nu, at det kan betale sig at tage livsstilen alvorligt – især fra...

Sådan kan du sænke risikoen for demens – selv sent i livet

En ny stor undersøgelse viser, at det aldrig er for sent at ændre kosten og styrke hjernen.Den...

Denne sovestilling hjælper dig med at falde i søvn hurtigere

Et simpelt trick med din fod kan være nøglen til hurtigere indsovning og bedre nattesøvn.

Forskere har fundet det præcise tidspunkt, hvor din krop begynder at ældes

Du føler dig måske ung, men ifølge forskningen begynder kroppen at ældes allerede omkring denne alder.

Disse 5 fejl stjæler op til 10 år af dit liv

Et stort, internationalt studie viser nu, at det kan betale sig at tage livsstilen alvorligt – især fra...