Opskriften der gør de enormt sunde kikærter uimodståelige

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kikærter er en af de fødevarer, som fortjener at være fast inventar i din kost. Ikke kun fordi de er fyldt med smag, men også fordi de er spækket med sundhedsfordele. Denne artikel afslører en nem og lækker opskrift på krydrede kikærter i kokosmælk, der vil overraske din smagsløg.

Kikærter booster din sundhed
Kikærter er en fantastisk kilde til både opløselige fibre og plantebaseret protein og er en god erstatning for kød. De hjælper ikke kun med at sænke kolesteroltallet, hvilket reducerer risikoen for hjertesygdomme, men de kan også være med til at forebygge diabetes ved at regulere blodets kolesterolniveauer. Derudover kan de fremme en sund tarmflora og reducere oppustethed. Kikærter indeholder desuden fibre, hvilket gør dig mæt i længere tid og kan hjælpe med at stabilisere et vægttab. Men det stopper ikke her – kikærter er også kendt for deres lave glykæmiske indeks, som kan hjælpe med at holde din hud ren og reducere akne.

Krydrede kikærter i kokosmælk 

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, hakket
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk cayennepeber (juster efter smag)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 200 g frisk spinat
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk koriander til pynt
  • Kogt basmatiris til servering

Fremgangsmåde:

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

  1. Varm olivenolie op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og sautér, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og cayennepeber. Sautér i et minut, til det dufter.
  3. Hæld kokosmælken i og rør rundt. Tilsæt kikærter, cherrytomater og rød peberfrugt. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
  4. Tilsæt spinat og lad det visne i gryden. Smag til med salt og peber.
  5. Server retten varm sammen med kogt basmatiris og pynt med frisk koriander.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Dagens.dk.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Andre Artikler

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...

Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

Kål er en kalorielet grøntsag fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre.Både rød og grøn kål har hver deres...

Disse snacks er lige så skadelige for dine tænder som sukker

Sukker får ofte skylden for huller i tænderne, men flere almindelige snacks kan faktisk gøre lige så stor...

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...

Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

Kål er en kalorielet grøntsag fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre.Både rød og grøn kål har hver deres...