Opskriften der gør de enormt sunde kikærter uimodståelige

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kikærter er en af de fødevarer, som fortjener at være fast inventar i din kost. Ikke kun fordi de er fyldt med smag, men også fordi de er spækket med sundhedsfordele. Denne artikel afslører en nem og lækker opskrift på krydrede kikærter i kokosmælk, der vil overraske din smagsløg.

Kikærter booster din sundhed
Kikærter er en fantastisk kilde til både opløselige fibre og plantebaseret protein og er en god erstatning for kød. De hjælper ikke kun med at sænke kolesteroltallet, hvilket reducerer risikoen for hjertesygdomme, men de kan også være med til at forebygge diabetes ved at regulere blodets kolesterolniveauer. Derudover kan de fremme en sund tarmflora og reducere oppustethed. Kikærter indeholder desuden fibre, hvilket gør dig mæt i længere tid og kan hjælpe med at stabilisere et vægttab. Men det stopper ikke her – kikærter er også kendt for deres lave glykæmiske indeks, som kan hjælpe med at holde din hud ren og reducere akne.

Krydrede kikærter i kokosmælk 

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, hakket
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk cayennepeber (juster efter smag)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 200 g frisk spinat
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk koriander til pynt
  • Kogt basmatiris til servering

Fremgangsmåde:

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

  1. Varm olivenolie op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og sautér, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og cayennepeber. Sautér i et minut, til det dufter.
  3. Hæld kokosmælken i og rør rundt. Tilsæt kikærter, cherrytomater og rød peberfrugt. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
  4. Tilsæt spinat og lad det visne i gryden. Smag til med salt og peber.
  5. Server retten varm sammen med kogt basmatiris og pynt med frisk koriander.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Dagens.dk.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Søvnspecialist uddyber, hvad disse typiske drømme kan afspejle

I takt med at nye undersøgelser kaster lys over vores nattelige fantasiliv, dukker mønstre op, som mange af...

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.

Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Chiafrø i vand har mange fordele, såsom indholdet af vigtige næringsstoffer og de kan være med til at forbedre fordøjelsessystemet. Der er dog nogle vigtige forhold, som du bør overveje, før du gør det til en fast del af din kost.

Forskere afslører: Dette er den maksimale alder, et menneske kan opnå

Hvor længe kan kroppen egentlig holde sig i live, hvis sygdomme og ulykker ikke spiller ind? Et internationalt...

Søvnspecialist uddyber, hvad disse typiske drømme kan afspejle

I takt med at nye undersøgelser kaster lys over vores nattelige fantasiliv, dukker mønstre op, som mange af...

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.

Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Chiafrø i vand har mange fordele, såsom indholdet af vigtige næringsstoffer og de kan være med til at forbedre fordøjelsessystemet. Der er dog nogle vigtige forhold, som du bør overveje, før du gør det til en fast del af din kost.