Udnyt super rodfrugten og prøv disse vegetarfrikadeller

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange forbinder måske knoldselleri med kraftige supper og tunge vinterretter, men den har meget mere at byde på. Prøv denne superfood i vores opskrift på vegetarfrikadeller, som både er sunde og smager fantastisk.

En ren sundhedsbombe
Knoldselleri er fyldt med næringsstoffer, der gør den til en sand super rodfrugt. Den er spækket med fibre, som er vigtige for din fordøjelse, og C-vitamin og B₆-vitamin, der styrker immunforsvaret og kroppens stofskifte. Og det stopper ikke her – knoldselleri er også rig på magnesium, mangan, fosfor og kalium, som er afgørende for blandt andet både brusk, led og knogler. Kort sagt er knoldselleri et fantastisk valg, hvis du vil gøre noget godt for både din krop og dit velvære.

Vegetarfrikadeller med knoldselleri

4 personer

Opskriften giver cirka 15 stk.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Ingredienser

  • 1 knoldselleri, ca. 250 g
  • 1 stor gulerod
  • 2-3 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 75 g puylinser (150 g kogte)
  • 1 lille chili
  • 1 tsk miso
  • 3 æg eller æggeerstatning
  • 1 spsk loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • 1-2 dl havregryn, evt. glutenfri
  • 2-3 spsk rismel
  • 1 spsk blandede hakkede krydderurter (f.eks. persille, oregano, timian)
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Skræl knoldselleri og gulerod og riv begge dele fint.
  2. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
  3. Skyl og kog linserne efter anvisning på pakken.
  4. Bland alle grøntsager og linser med de øvrige ingredienser, undtagen olien.
  5. Lad farsen hvile i mindst 15 minutter.
  6. Form farsen til små frikadeller og brun dem på panden i olivenolie.
  7. Steg frikadellerne færdige ved jævn varme i 7 minutter på hver side, eller bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

De kan fryses ned, så du altid har en hurtig og nærende ret klar.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Femina.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Nyt studie: Unge spiser flere kalorier efter en periode med ultraforarbejdet kost

Ny forskning viser, at unge voksne reagerer forskelligt på den samme kost afhængigt af alder.

Derfor får du forkølelsessår, og sådan forkortes forløbet

Forkølelsessår opstår ofte i perioder, hvor kroppen presses af sygdom eller stress. Sådan kan du forkorte forløbet.

Nyt studie undersøger, om kosttilskud kan lindre senfølger efter covid-19

Senfølger efter covid-19 mangler fortsat veldokumenterede behandlingsmuligheder. Ny forskning peger muligvis på et svar.

Ny rapport: Flere ansigtsmasker indeholder uønsket kemi

Ansigtsmasker sælges i stigende grad til et yngre publikum, men hvor sikre er de egentlig?

Nyt studie: Unge spiser flere kalorier efter en periode med ultraforarbejdet kost

Ny forskning viser, at unge voksne reagerer forskelligt på den samme kost afhængigt af alder.

Derfor får du forkølelsessår, og sådan forkortes forløbet

Forkølelsessår opstår ofte i perioder, hvor kroppen presses af sygdom eller stress. Sådan kan du forkorte forløbet.

Nyt studie undersøger, om kosttilskud kan lindre senfølger efter covid-19

Senfølger efter covid-19 mangler fortsat veldokumenterede behandlingsmuligheder. Ny forskning peger muligvis på et svar.