Tag udfordringen op: Spis 30 forskellige planter på en uge

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Er du klar til en udfordring, som kan booste dit helbred på bare en uge? Det går meget simpelt ud på at spise 30 forskellige planter på en uge. Det lyder måske som en stor mundfuld, men det er faktisk lettere, end du tror!

Hvorfor 30 planter om ugen?
Det er ikke nok at spise seks stykker frugt og grønt om dagen, som vi er blevet anbefalet i årevis, hvis det er de samme 6 stykker. Forskning foretaget ved University of California i USA viser, at 30 forskellige planter om ugen kan forbedre tarmfloraen, forstærke kroppens hjernefunktion og forbedre fordøjelsen. Undersøgelsen viste, at en varieret kost fyldt med planter som fuldkorn, frugt, grøntsager og krydderurter forbedrede den overordnede helbredstilstand hos forsøgspersonerne.

“Tarmbakterier lever af det mad, som maven ikke kan fordøje, og når vi hjælper dem ved at spise kostfibre, som maven ikke selv kan fordøje, så danner de en række stoffer, der påvirker vores krop positivt”, siger Anne Tjønneland, seniorforsker og overlæge hos Kræftens Bekæmpelse. De gode bakterier styrkes derved og giver dig et sundere fordøjelsessystem og et bedre helbred.

Sådan tæller du de 30 planter
Udfordringen går ud på at tælle, hvor mange forskellige planter, som du spiser på en uge. Hver plante tæller som ét point, og selv små mængder af urter som persille eller basilikum tæller med. De tæller blot som et kvart point. Forskellige farver af samme plante, som røde og gule peberfrugter, tæller også som separate point. Derimod tæller hvide ris og kartofler ikke med, da de indeholder for få fibre og næringsstoffer. Drikker du kaffe, så er du heldig, da en kop tæller som et kvart point. Start med at notere, hvad du spiser, og prøv at nå de 30 forskellige planter i løbet af en uge. Det handler ikke om kvantitet, men om variation.

Så, er du klar til udfordringen? Fyld din tallerken med forskellighed, og se hvordan din krop takker dig!

Læs også: Forskning viser begrænsede fordele ved at vælge kunstige sødemidler

Artiklen er baseret på informationer fra B.T. og The Guardian.

Læs også: Vitamin D kobles til lavere kræftrisiko, langsommere aldring og færre hjerteproblemer

Andre Artikler

Forskning viser begrænsede fordele ved at vælge kunstige sødemidler

For mange, der kæmper med at holde vægten nede, føles sukker som en fjende, der er svær at...

Vitamin D kobles til lavere kræftrisiko, langsommere aldring og færre hjerteproblemer

Selv når man spiser sundt og prøver at passe på sig selv, kan det være svært at vide,...

Sådan kan kræft i bugspytkirtlen vise sig længe før diagnosen

Når kroppen ændrer sig uden en oplagt forklaring, er det let at skubbe tanken væk. Men nogle forandringer...

Studie peger på mulig metode til at mindske skader ved diabetes

Det er ofte ikke de høje blodsukkertal, der mærkes mest i hverdagen, men de små tegn på, at...

Forskning viser begrænsede fordele ved at vælge kunstige sødemidler

For mange, der kæmper med at holde vægten nede, føles sukker som en fjende, der er svær at...

Vitamin D kobles til lavere kræftrisiko, langsommere aldring og færre hjerteproblemer

Selv når man spiser sundt og prøver at passe på sig selv, kan det være svært at vide,...

Sådan kan kræft i bugspytkirtlen vise sig længe før diagnosen

Når kroppen ændrer sig uden en oplagt forklaring, er det let at skubbe tanken væk. Men nogle forandringer...