Det vigtige C-vitamin
C-vitamin er ikke kun et vitamin, der styrker dit immunforsvar, men det hjælper også kroppen med at producere kollagen, som holder huden og bevægeapparatet sundt. Ifølge ernæringsterapeut Trine Vesteraa er C-vitamin også en stærk antioxidant, som beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler, der kan øge risikoen for betændelse og sygdomme. Desværre kan vi mennesker ikke selv danne C-vitamin, så vi er afhængige af at få det gennem kosten. Rosenkål er en af de grøntsager, der indeholder en god mængde af C-vitamin, og med denne opskrift får du en nem og lækker måde at booste dit daglige indtag på.
Bagte rosenkål med tahin-dip
4 personer
Ingredienser
Rosenkål
• 500 g friske rosenkål
• 100 g kikærtemel
• 1 tsk garam masala
• 1 spsk sesamfrø til dejen + 1 spsk ekstra til at drysse over
• 1¼ dl vand
• ¼ tsk salt
• Friskkværnet peber
Dip
• 2 spsk lys tahin
• 2 tsk rød karrypasta
• ½ – ¾ dl vand
Fremgangsmåde
- Bland kikærtemel, garam masala, sesamfrø, salt og vand til en tyk dej og lad den trække, mens du ordner rosenkålene.
- Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær stokken af og kog dem i saltet vand i 3-5 minutter.
- Lad rosenkålene dryppe af, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp ekstra dej ovenpå rosenkålene for at dække dem ordentligt.
- Drys med ekstra sesamfrø, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er sprøde.
- Rør tahin, karrypasta og vand sammen til en dip og server til de bagte rosenkål.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.