Få bælgfrugter ind i din kostplan: Prøv denne velsmagende Shakshuka

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Bælgfrugter er både nærende og klimavenlige, og her får du en opskrift, som beviser deres alsidighed og lækre smag. Prøv denne sunde opskrift på shakshuka med bønner og spinat.

Bælgfrugter booster din sundhed
Bælgfrugter, såsom kidneybønner, er rige på kostfibre og proteiner, der både mætter og styrker dit mave-tarm-system. Bælgfrugter indeholder også vitaminer og mineraler som jern, zink og magnesium, der holder din krop sund. De er særligt vigtige i en kost med mindre kød, da de giver dig de proteiner, du ellers får fra kød. 

Et studie fra Københavns Universitet fra 2017 har vist, at måltider baseret på bælgfrugter mætter bedre end måltider baseret på kød, såsom svin og kalv. Deltagerne i studiet oplevede en større mæthedsfølelse efter et måltid med bælgfrugter, og det resulterede i, at de indtog 12-13 procent færre kalorier ved deres næste måltid. Dette peger på, at bælgfrugter ikke kun er et sundere valg, men også kan hjælpe med at kontrollere vægten, fordi de reducerer risikoen for overspisning.

Shakshuka med kidneybønner og spinat

Ingredienser

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

  • 1 tsk olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 1 bouillonterning
  • 4 kugler frossen spinat (60-80 g)
  • 1 dåse kidneybønner (240-260 g)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 4 æg

Tilbehør

  • 50 g salatost
  • 2 spsk jalapenos
  • 2 skiver fuldkornsbrød

Fremgangsmåde

  1. Varm olie på en pande og svits hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern et par minutter.
  2. Tilsæt hakkede tomater og bouillonterning, og lad det koge i 3-4 minutter.
  3. Kom spinaten i og vend godt rundt, tilsæt derefter kidneybønner.
  4. Tilsæt krydderier (paprika, koriander, spidskommen, salt og peber) og lad retten simre kortvarigt.
  5. Lav fire små fordybninger i fyldet på panden og slå et æg ud i hver. Læg låg på og lad det simre i 3-4 minutter.
  6. Tag låget af og drys salatost og jalapenos over. Servér med ristet fuldkornsbrød.

Tip: Drys hakket persille eller dryp lidt sriracha-chilisauce over for ekstra smag.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, iForm og bogen ‘Sense Express’ af Suzy Wengel.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Ny rapport: Flere ansigtsmasker indeholder uønsket kemi

Ansigtsmasker sælges i stigende grad til et yngre publikum, men hvor sikre er de egentlig?

Pesticidniveauer varierer afhængigt af varens oprindelsesland, viser rapport

Mange forbrugere vælger frugt og grønt ud fra pris og udseende. Nye tal peger dog på, at oprindelseslandet kan spille en afgørende rolle.

Disse almindelige fødevarer kan være med til at stresse kroppen

Stress forbindes ofte med tempo og forventninger, men kosten kan også påvirke kroppen på en overset måde.

Ny forskning: Moderat mængde alkohol kan øge risikoen for kræft

Mange ser en smule alkohol som en ufarlig del af hverdagen, men ny forskning viser noget andet.

Ny rapport: Flere ansigtsmasker indeholder uønsket kemi

Ansigtsmasker sælges i stigende grad til et yngre publikum, men hvor sikre er de egentlig?

Pesticidniveauer varierer afhængigt af varens oprindelsesland, viser rapport

Mange forbrugere vælger frugt og grønt ud fra pris og udseende. Nye tal peger dog på, at oprindelseslandet kan spille en afgørende rolle.

Disse almindelige fødevarer kan være med til at stresse kroppen

Stress forbindes ofte med tempo og forventninger, men kosten kan også påvirke kroppen på en overset måde.