Græskars sunde fordele
Græskar, især de orange sorter som hokkaido og butternut-squash, er rige på beta karoten, der forstadiet til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er kendt for at styrke immunforsvaret og gavner både øjne og hud.
Derudover indeholder græskar folat, som er særligt vigtigt for kvinder, da det hjælper med at forebygge visse fosterskader og understøtter blodproduktionen. Græskar er også en god kilde til kalium, der hjælper med at regulere blodtrykket. Og med kun 35 kalorier pr. 100 gram kan du spise en god portion uden at bekymre dig om vægten.
Hokkaido-gulerodssalat
Ingredienser
- 100 g hokkaido græskar
- 200 g gulerod
- 200 g bladselleri
- 1 tsk urtesalt
- ½ spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Riv hokkaido og gulerod groft.
- Snit bladselleri i halvlange stykker.
- Bland urtesalt, olivenolie, æbleeddike og citronsaft til en dressing.
- Hæld dressingen over salaten, og lad den gerne trække nogle timer for at få den bedste smag frem.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og iForm.