Sund og proteinrig kylling med spinat og artiskokker

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kylling er både sundt og lækkert og i denne opskrift får du det bedste af det hele. Kylling er kendt for sit høje proteinindhold, vitaminer og mineraler, som støtter kroppen. Prøv en lækker ovnbagt ret med kylling, spinat og artiskokker, der både smager fantastisk og er fyldt med sunde næringsstoffer.

Derfor er kylling sundt
Kylling er en rig kilde til protein, som er afgørende for at opbygge og vedligeholde dine muskler. Magre stykker, såsom kyllingebryst, er ideelle, hvis du ønsker et lavt fedtindhold og samtidig højt næringsindhold. Når du vælger kylling uden skind, får du de sunde næringsstoffer uden unødvendigt fedt, hvilket er perfekt, hvis du også har et ønske om at holde vægten.

Kylling er desuden rig på B-vitaminer, særligt B12, som styrker nerver og blod og omdanner maden til energi. Derudover indeholder kylling mineralerne kalium, fosfor og selen, der er vigtige for både blodomløbet og immunforsvaret.

Ovnbagt kylling med artiskokker og spinat

4 personer.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster (ca. 150-200 g hver)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse artiskokhjerter (ca. 240 g drænet vægt), skåret i kvarte
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 100 ml fløde eller madlavningsfløde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Brun dem på en varm pande med en spiseske olivenolie, ca. 3-4 minutter på hver side. Læg kyllingen i et ovnfast fad.
  3. I samme pande tilsættes den resterende olivenolie. Sautér løg og hvidløg, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Tilføj artiskokhjerter, fløde eller madlavningsfløde, parmesan og basilikum, og smag til med salt og peber.
  4. Fordel spinat- og artiskokblandingen over kyllingebrysterne i fadet.
  5. Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og toppen let gylden.
  6. Server med en let salat eller ovnbagte rodfrugter.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Coop Madpyramiden.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Opskrift på dadeltrøfler, der smager som romkugler

Disse dadeltrøfler er den sundere udgave af klassiske romkugler

4 tips til den optimale styrketræning

Hvordan får du mest muligt ud af dine sæt? Det handler ikke kun om, hvor hårdt du presser dig selv, men om at optimere alle dele af din træning. Fra opvarmningen til valg af vægt, pauser og antallet af sæt – alt spiller en rolle i at sikre effektive resultater.

Sådan får du mest ud af dine græskarkerner – tidspunktet gør forskellen

Græskarkerner er små, men næringsrige og fyldt med sundhedsfremmende egenskaber.De kan spises på ethvert tidspunkt af dagen,...

En plante mod skaldethed? Ny forskning viser lovende resultater

Kan et sødemiddel være nøglen til at bekæmpe hårtab? Forskere har opdaget, at et naturligt stof fra steviaplanten...

Opskrift på dadeltrøfler, der smager som romkugler

Disse dadeltrøfler er den sundere udgave af klassiske romkugler

4 tips til den optimale styrketræning

Hvordan får du mest muligt ud af dine sæt? Det handler ikke kun om, hvor hårdt du presser dig selv, men om at optimere alle dele af din træning. Fra opvarmningen til valg af vægt, pauser og antallet af sæt – alt spiller en rolle i at sikre effektive resultater.

Sådan får du mest ud af dine græskarkerner – tidspunktet gør forskellen

Græskarkerner er små, men næringsrige og fyldt med sundhedsfremmende egenskaber.De kan spises på ethvert tidspunkt af dagen,...