Vitaminbombe
Klementiner og mandariner er ikke bare lækre, men også propfulde af C-vitamin. Dette vitamin er afgørende for immunforsvaret og fungerer som en antioxidant, der beskytter kroppen mod skadelige frie radikaler. Så spis gerne løs af klementiner og mandariner i vintermånederne, da de styrker din krop, og som en ekstra bonus smager sødt og friskt.
Hvad er forskellen?
Klementiner og mandariner er typer af citrusfrugter, men der er forskelle imellem dem. Klementiner hører dog under mandarinfamilien, men skiller sig ud ved at være tyndskallede og næsten uden kerner, hvilket gør dem lettere at spise. Derudover har klementinerne en dybere orange farve og er som regel lidt mindre end andre mandarinvarianter.
Mandarinerne er typisk modsatte af klementinerne. Mette Yde-Andersen, uddannelseschef på Erhvervsskolen Nordsjælland og sidder i uddannelsesudvalget for uddannelserne Gastronomi og Ernæring, forklarer til NetAvisen, at “Mandarinen er som hovedregel tykskallet og har ofte mange kerner. Den er mere aromatisk i duften”.
På trods af forskellene i udseende er begge frugter populære, men klementinen er klart den foretrukne i Danmark i juletiden.
Sæson for citrusfrugter
Mandariner og klementiner er nu at finde i butikkerne. Dog kunne de godt være kommet på markedet før, men der ville de stadigvæk være grønne. Flemming Andersen fra Aarstiderne forklarer, at citrusfrugterne skifter farve ved lave temperaturer om natten, hvilket giver den klassiske orange farve. Så selvom en citrusfrugt kan være moden allerede i september, er det først nu, at vi ser dem i deres karakteristiske farve, hvor folk har lyst til at spise dem.
Artiklen er baseret på informationer fra NetAvisen.