Sådan tjekker du, om dine æg er friske

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne enkle test kan hurtigt afgøre, om dine æg stadig kan bruges, eller om de er blevet dårlige.

Æg er en uundværlig ingrediens i mange køkkener og bruges i alt fra bagværk til morgenmad.

Selvom de normalt har en begrænset holdbarhed, kan korrekt opbevaring forlænge deres friskhed betydeligt. Du kan også fryse æg uden skal, hvis du ønsker, at de skal holde længere.

Skal æg i køleskabet?

Eksperter anbefaler at opbevare æg ved en temperatur under 20 °C for optimal kvalitet og sikkerhed.

Undgå at flytte dem mellem varme og kolde miljøer, da det kan reducere holdbarheden.

Læs også: Denne tilberedningsmetode af dine kartofler kan hæve din diabetesrisiko med 20 procent

LÆS OGSÅ: Så meget er 60 gram protein

Opbevaring af æg i køleskabet

Hvis du foretrækker at opbevare dine æg i køleskabet, anbefaler eksperter fra British Lion Eggs at beholde dem i deres originale karton.

Dette beskytter æggene mod bakterier og lugt fra andre madvarer, samtidig med at det holder temperaturen stabil.

Den ultimative test

Hvis du er usikker på, om dine æg er friske, kan du bruge den klassiske vandtest:

Læs også: Læge afslører: Derfor har du svært ved at tabe dig

  • Frisk: Synker til bunden og ligger fladt.
  • Grænsetilfælde: Synker, men står på enden.
  • Dårligt: Flyder til overfladen.

Så næste gang, at du er usikker på, om dine æg har ligget for længe i køleskabet, kan du let tage denne metode i brug og undgå madspild.

Artiklen er baseret på informationer fra Express.

LÆS OGSÅ: Spis dig glad: 5 måder at booste humøret gennem kosten

LÆS OGSÅ: 5 julefavoritter, der gør godt for din sundhed

Læs også: Spiser du disse fødevarer? De kan lindre din overaktive blære

Læs også: Fødevarer og vaner der kan forværre dine IBD-symptomer

Andre Artikler

Sådan lærer du at leve med kroniske smerter – psykologens bedste råd

Kroniske smerter kan forandre hele ens hverdag og udfordre både krop og psyke. Psykolog Christoffer Kølgaard deler her...

Denne tilberedningsmetode af dine kartofler kan hæve din diabetesrisiko med 20 procent

Forskere har undersøgt, hvordan en bestemt tilberedning af kartofler påvirker risikoen for diabetes type 2.

Læge afslører: Derfor har du svært ved at tabe dig

Vægttab handler ikke kun om kalorier og motion.Ifølge speciallæge med certificering i almen medicin og fedmebehandling Dr....

Spiser du disse fødevarer? De kan lindre din overaktive blære

Har du svært ved at holde dig? Overaktiv blære rammer mange – men en vigtig mineral kan være...

Sådan lærer du at leve med kroniske smerter – psykologens bedste råd

Kroniske smerter kan forandre hele ens hverdag og udfordre både krop og psyke. Psykolog Christoffer Kølgaard deler her...

Denne tilberedningsmetode af dine kartofler kan hæve din diabetesrisiko med 20 procent

Forskere har undersøgt, hvordan en bestemt tilberedning af kartofler påvirker risikoen for diabetes type 2.

Læge afslører: Derfor har du svært ved at tabe dig

Vægttab handler ikke kun om kalorier og motion.Ifølge speciallæge med certificering i almen medicin og fedmebehandling Dr....