Sådan spiser du dig fra en influenza

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Influenzasæsonen er allerede startet, men vil du gerne forbedre din risiko for ikke at blive syg, skal du spise disse vitaminer og mineraler.

Temperaturerne daler, flere og flere sygemeldinger og truslen om influenza lurer lige under overfladen.

Men du kan selv gøre dit til at undgå en tur under dynen med løbende næse, muskelsmerter og feber.

Udover en god nats søvn og at sørge for at holde ordentlig håndhygiejne, hjælper det også at spise rigtigt.

Vi siger ikke, at du undgår influenzaen ved at spise efter nedenstående råd, men du vil uden tvivl være bedre rustet til at stå imod, når virussen for alvor begynder at hærge!

Læs også: Ældre får lavere blodtryk efter to uger med rødbedesaft

C-vitamin

Ikke ligefrem en overraskelse: C-vitamin er kendt for at spille en nøglerolle i immunforsvarets evne til at fungere.

Hvis du ikke får nok af det, er der en bevist øget risiko for at blive ramt af sygdom og infektioner.

Du finder C-vitamin i blandt andet:

  • Citrusfrugter
  • Broccoli
  • Jordbær
  • Peberfrugter
  • Spinat
  • Kål

B6-vitamin

Din krop bruger B6 til at producere røde og hvide blodceller.

Læs også: Derfor bør du spise græskar hele efteråret

De røde blodceller transporterer ilt rundt i kroppen, og de hvide blodceller hjælper med at holde sygdom fra døren, viser et studie.

Du finder B6-vitamin i blandt andet:

  • Fjerkræ
  • Fisk som tun og laks
  • Bananer
  • Kikærter

E-vitamin

Undersøgelser har vist, at E-vitamin kan styrke dit immunforsvar og mindske risikoen for infektioner.

Du får E-vitamin fra blandt andet:

Læs også: Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

  • Visse planteolier, eksempelvis solsikke, soya og tidsel
  • Mørke, bladrige grøntsager som spinat og marvkål
  • Mandler
  • Peanuts
  • Græsker
  • Avocado

D-vitamin

Fødevarestyrelsen har netop været ude og minde stort set alle danskere om at tage D-vitamin her i den mørke tid.

Det skyldes, at D-vitamin spiller en stor rolle for både vores humør og immunforsvar.

En af udfordringerne ved D-vitamin er, at mange af de mest D-vitaminholdige madvarer ikke ligefrem står øverst på listen over vores livretter (fx lever, torskeolie, sardiner).

Du kan få det gennem mere appetitlige alternativer som laks og tun, men netop dette vitamin kan du med fordel også tage som kosttilskud.

Læs også: Disse snacks er lige så skadelige for dine tænder som sukker

Sørg for at tage det hver dag, da vitaminerne lagres i kroppen, og derfor skal have tid til at virke og holdes ved lige.

Polyfenoler

Polyfenoler er en gruppe antioxidanter, der groft sagt gør det nemmere for din krop at sætte gang i de rigtige processor for at bekæmpe infektioner, viser et studie.

Heldigvis indeholder de fleste typer frugt og grøntsager polyfenoler, så det er ikke noget, du behøver at spise direkte efter, hvis du ellers sørger for at få nok frugt og grønt.

Beta-caroten

Endnu et element fra planteriget, der spiller en stor rolle i vores immunforsvars evne til at holde kroppen sund og rask.

Læs også: Derfor vågner du sulten – og sådan kan du undgå det

Beta-caroten er det, der giver visse grøntsager deres røde og orange farver, men det giver altså også vores kroppe et boost til at bekæmpe sygdom, viser en undersøgelse.

Hold øje med søde kartofler, gulerødder, tomater og mangoer, når du er ude og handle!

Artiklen er baseret på informationer fra Pensionist og cnet.com.

Andre Artikler

Ældre får lavere blodtryk efter to uger med rødbedesaft

Et nyt britisk studie viser, at en ganske almindelig grøntsag kan have overraskende store fordele for ældre menneskers...

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...

Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

Kål er en kalorielet grøntsag fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre.Både rød og grøn kål har hver deres...

Ældre får lavere blodtryk efter to uger med rødbedesaft

Et nyt britisk studie viser, at en ganske almindelig grøntsag kan have overraskende store fordele for ældre menneskers...

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...