Træning spiller en afgørende rolle for en sund livsstil, men der findes mange myter, som kan skabe forvirring og føre dig på afveje i jagten på dine mål.
Her er 10 af de mest almindelige træningsmyter – og hvorfor du bør tage dem med et gran salt.
1. Kun cardio hjælper med vægttab
Selvom cardio er vigtigt, er det ikke nok alene. For at opnå det bedste resultat skal du kombinere cardio med styrketræning. Muskler øger din forbrænding og hjælper med at tabe fedt hurtigere.
2.Tunge vægte for dig til at ligne en bodybuilder
Mange frygter, at tunge vægte vil gøre musklerne store og muskuløse. Kvinder har dog ikke nok testosteron til at opbygge så store muskler uden ekstrem træning og kosttilskud.
Læs også: 11 fantastiske grunde til at tage en daglig gåtur
3. Du kan spise, hvad du vil, efter træning
Hård træning betyder ikke, at du kan spise frit. Dårlige madvalg kan ødelægge dine fremskridt. Vægttab kræver, at kalorieforbrændingen overstiger kalorieindtaget.
4. Udstrækning forebygger skader
Udstrækning er godt for at forberede musklerne, men forskning viser ikke, at det forebygger skader. Det er din træningsteknik og korrekte bevægelser, der gør forskellen.
5. Vægten er det eneste, som viser dit fremskridt
Tallet på vægten påvirkes af mange faktorer som væskeindtag og tidspunktet på dagen. Muskelopbygning kan få vægten til at stige, selv når du taber fedt.
6. Kalorieforbrændingstallet på maskiner er 100% præcis
De kalorieforbrændingstal, du ser på maskiner, er sjældent helt præcise. De tager ofte ikke højde for faktorer som køn, alder og vægt.
Læs også: Drop fitnesscentret: Her er den hurtigste vej til vægttab
7. Mavebøjninger giver en sixpack
Maveøvelser styrker din core, men en lav kropsfedtprocent er afgørende for at få synlige mavemuskler. Kombinationen af kost og motion er nøglen.
8. Proteinshakes er et must efter træning
Proteinshakes er ikke uundværlige. Hvis du får nok næringsstoffer fra din kost, kan du sagtens opnå de samme resultater gennem naturlige fødevarer.
9. Du skal svede for at træne effektivt
Hvor meget du sveder, er ikke nødvendigvis et tegn på træningens effektivitet. Temperatur og hydrering spiller en stor rolle.
10. No pain, no gain
Smerte er ikke et tegn på en god træning. Det kan være en advarsel om, at du gør noget forkert. Ignorerer du smerten, kan det føre til skader.
Læs også: Disse daglige aktiviteter kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme
Artiklen er baseret på informationer fra Mayo Clinic.