For at løse globale udfordringer, såsom klimaforandringer, tab af biodiversitet og kost-relaterede sygdomme, er det nødvendigt at transformere vores fødevaresystem.
Lidl anerkender de presserende udfordringer og tager ansvar ved at bidrage til den globale transformation af fødevaresystemet.
Det skriver Lidl Danmark i en pressemeddelelse.
Det gør dagligvarekæden blandt andet ved at øge sin ambition om at fremme bevidst ernæring gennem ambitiøse mål, der omfatter hele virksomhedens værdikæde.
Læs også: Prøv denne simple model og få en sund og varieret madpakke
Som en del af Lidls partnerskab med WWF International støtter organisationen med deres ekspertise Lidl gennem udviklingen og implementeringen af Lidls strategi for bevidst ernæring.
Lidl øger derfor udbuddet af plantebaserede proteinkilder yderligere og sætter ambitiøse mål på tværs af alle tre sundhedsfremmende kategorier af PHD; proteinkilder, fuldkorn samt frugt og grønt.
Produktsortimentet i alle fødevarekategorier vil blive udviklet på tværs af alle 31 lande, hvor Lidl har butikker.
Her har dagligvarekæden taget udgangspunkt i en metode udarbejdet af WWF ved navn WWF Planet-Based Diets Retailer Methodology.
Læs også: Derfor skal du aldrig sætte varme rester direkte i køleskabet
Metoden giver en klar ramme til at måle og rapportere Lidls fremskridt, hvilket hjælper med at understøtte overgangen til et mere ansvarligt fødevaresystem.
Menneskers og planetens sundhed
Alt dette skal være med til at give Lidls kunder mulighed for at træffe mere ansvarlige og miljøbevidste valg, og indkøbsdirektør i Lidl Danmark, Maria Lovecchio, forklarer nærmere:
“For at sikre mad til en voksende verdensbefolkning på en måde, der respekterer planetens grænser, er det afgørende at transformere vores fødevaresystemer”, forklarer hun i pressemeddelelsen og fortsætter:
“Sammen med WWF arbejder vi som en erfaren og kompetent partner hen mod ansvarligt indkøb af råvarer, bekæmpelse af madspild samt at fremme bæredygtig forretningspraksis i hele vores værdikæde, alt sammen for at give vores kunder adgang til et bredere og bedre udvalg af mere ansvarlige alternativer”.
Læs også: Koffeinresistens: Derfor er du stadig træt efter din kaffe
Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.
Læs også: Så meget kød kan du spise, uden at øge din risiko for demens