Cremet broccolisuppe med kokos og sprød halloumi – den perfekte vintervarmer

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Når kulden bider, er der ikke noget bedre end en varm, fyldig og smagfuld suppe. Denne vegetariske suppe er perfekt til en travl hverdag.

Vinterens kolde dage kalder på varme, cremede supper, der mætter og giver kroppen næring.

Hvis du leder efter en ny favorit til de kølige aftener, er denne broccolisuppe med kokosmælk og sprød halloumi et oplagt valg.

Den kombinerer bløde, milde smage med et strejf af varme fra chili og en knasende topping af stegt halloumi.

Suppen er ikke blot vegetarisk, men også fyldt med sunde ingredienser som broccoli, spinat og hvidløg – en ægte vitaminbombe til de mørke måneder.

Læs også: Sund og proteinrig aftensmad: Laks med quinoa og grøntsager

Opskrift på broccolisuppe med kokos og sprød halloumi

En af de store fordele ved denne suppe er, at den er utroligt nem at lave.

Med en samlet tilberedningstid på under 20 minutter kan du hurtigt få en varm og mættende ret på bordet.

4 personer.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 7 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 broccolihoved (inkl. stilk)
  • 100 g frisk spinat
  • 1½ spsk. hvidvinseddike
  • 200 g halloumi
  • 4 spsk. kokosflager
  • Salt og friskkværnet peber
  • Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Halvér chilien, fjern frøene og hak den fint.
  3. Skær broccolien i mindre stykker, inkl. stilken.
  4. Opvarm solsikkeolie i en gryde og steg løg og hvidløg ved middel varme i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.
  5. Tilsæt chili og steg i yderligere et par minutter.
  6. Hæld kokosmælk, vand og bouillonterning i gryden, og tilsæt derefter broccolien.
  7. Lad suppen koge i ca. 5 minutter, indtil broccolien er mør.
  8. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen i den varme suppe.
  9. Brug en stavblender til at blende suppen helt glat og cremet.
  10. Smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
  11. Skær halloumi i små tern eller smuldr den groft.
  12. Opvarm rapsolie på en pande og steg halloumien sprød og gylden.
  13. Hæld suppen op i skåle og top med sprød halloumi, kokosflager og eventuelt ekstra chili.

Tip: Server eventuelt suppen med et frisk grovbrød.

Læs også: Den perfekte vegetariske one-pot

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Den perfekte vintersuppe: En varmende og sund linse- og grøntsagssuppe

Andre Artikler

10 fordele ved at stoppe med at drikke alkohol

Mange af os nyder et glas vin eller en øl til maden, men vidste du, at blot en...

Derfor bør du aldrig lade din teenager smage en tår øl

Ny forskning afslører, at tidlig alkoholintroduktion kan skade senere hen i livet.

9 sundhedsfordele ved græskar

De runde, orange frugter har en række imponerende sundhedsfremmende egenskaber, som gør dem til meget mere end bare...

11 overraskende myter om frugt og grønt

Mange myter om frugt og grønt lever stadig i bedste velgående. Et hold forskere fra DTU har derfor...

10 fordele ved at stoppe med at drikke alkohol

Mange af os nyder et glas vin eller en øl til maden, men vidste du, at blot en...

Derfor bør du aldrig lade din teenager smage en tår øl

Ny forskning afslører, at tidlig alkoholintroduktion kan skade senere hen i livet.

9 sundhedsfordele ved græskar

De runde, orange frugter har en række imponerende sundhedsfremmende egenskaber, som gør dem til meget mere end bare...