Det sunde græskar
Græskar er ikke bare en efterårsfavorit, det er også utroligt sundt. Denne grøntsag er rig på næringsstoffer, der styrker din sundhed, og den er et godt valg, hvis du vil holde kalorieindtaget lavt. Græskar indeholder nemlig mest vand og har derfor et meget lavt energiindhold, men det er stadig en kilde til vigtige vitaminer og mineraler. Græskar er en god kilde til folat, som er essentiel for dit immunforsvar og hud, samt kalium, der hjælper med at regulere blodtrykket. Man skal dog være opmærksom på, at noget af vitaminindholdet kan gå tabt under tilberedningen. Den gør dog stadigvæk gode ting for din krop, og derfor bør du lave denne lækre og krydrede græskarsuppe.
Ingredienser
- 800 g hokkaido græskar, skrællet og i tern
- 1 stort løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 spsk frisk ingefær, revet eller presset
- 1 rød chili, finthakket (kan justeres efter smag)
- 400 ml kokosmælk
- 800 ml grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- Friske koriander til servering
Fremgangsmåde
- Opvarm olivenolie i en stor gryde, og sautér løg, hvidløg, ingefær og chili, indtil løgene er gennemsigtige.
- Tilsæt græskarternene og sautér i et par minutter mere.
- Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, og bring det hele i kog. Lad suppen simre i ca. 20 minutter, eller indtil græskarstykkerne er møre.
- Blend suppen glat med en stavblender eller almindelig blender.
- Tilsæt kokosmælk og varm suppen op uden at lade den koge. Smag til med salt og peber.
- Server suppen varm og toppet med friske koriander.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Coop Madpyramiden.