Torsk kan forbedre hjertefunktionen på blot 2 uger! Prøv disse lækre fishcakes

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Torsk er mere end bare en almindelig fisk – det er en vaskeægte superfood, som gør underværker for din sundhed. Prøv disse fishcakes og få alle torskens fordele.

Torskens sundhedsfordele
Torsk er fyldt med omega-3-fedtsyrer, som er kendt for at styrke hjertet. Ifølge en undersøgelse fra tidsskriftet Chest, kan torskens fedtsyrer forbedre hjertefunktionen på bare to uger. Men det er ikke kun hjertet, der nyder godt af denne fisk. Harvard Medical School undersøgte, at torsk også styrker hjertets elektriske impulser og dermed mindsker risikoen for hjertearytmi – en tilstand, hvor hjertet slår ujævnt og kan blive belastet. 

Derudover har torsk et højt indhold af A-vitamin, som er fantastisk for din hud. Ved regelmæssigt indtag heler små rifter og hudskader hurtigere, og du får en sundere og mere strålende hud. Som en bonus er torsk også en fantastisk kilde til protein og er meget kalorielet. Det gør den ideel for dig, der vil passe på vægten. Her får du en lækker opskrift, der gør det nemt at få torsk på menuen.

Louisa Lorangs thai-style fishcakes

3-4 personer

Læs også: Grøn i en skål: Poke bowl med blomkålsris og ponzusauce

Ingredienser

  • 400 g torskefisk, f.eks. lyssej, uden skind og ben
  • Salt
  • 3 limeblade
  • 3-4 grønne bønner eller 1-2 snakebeans
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk. rød karrypasta (eller efter smag)
  • 1 æg
  • 2 spsk. maizena
  • Olie til stegning (f.eks. vindruekerne- eller solsikkeolie)

Til dippingsaucen

  • 25 g hakket palmesukker eller mørkt rørsukker
  • 2 spsk. kogende vand
  • ½ dl limesaft
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1-2 bird’s eye-chilier, finthakkede
  • 1 spsk. hakket koriander

Til servering

  • 1 dl hakkede peanuts
  • 1 håndfuld hakket koriander
  • Evt. lidt fintsnittet bird’s eye-chili
  • 1 lime i både
  • Kogte ris
  • Dampede grønne bønner

Fremgangsmåde

Læs også: Grønne smagfulde burgerbøffer - den ultimative kødfri favorit

Fishcakes

  1. Hak fisken i en foodprocessor eller med en stor kniv, til du har en finthakket fars (den må ikke være helt moset).
  2. Rør farsen med salt. Snit limebladene i tynde strimler og kassér stilken.
  3. Snit bønnerne i tynde skiver og vend både bønner, limeblade, hvidløg, karrypasta, æg og maizena i farsen.
  4. Form små, flade fishcakes, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.

Dippingsauce

  1. Rør palmesukker ud i kogende vand.
  2. Bland limesaft, fiskesauce, chili og koriander. Smag til.

Server fishcakes toppet med peanuts, koriander og chili sammen med ris, limebåde og de dampede bønner. Velbekomme!

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Femina og bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.

Læs også: Her er det bedste tidspunkt at spise aftensmad på

Læs også: Sprøde blomkålsnuggets der smager af mere

Andre Artikler

Denne drik kan øge din kræftrisiko – og måske drikker du den hver dag

Et nyt studie afslører en mulig forbindelse mellem sukkerholdige drikke og en øget risiko for kræft i mundhulen...

Sund chokolademousse med avocado og banan

Cremet chokolademousse med avocado og banan – en sund dessert uden skyldfølelse.

Mindre end et riskorn: Så lille er fremtidens livredder

En banebrydende lille opdagelse kan ændre, hvordan vi behandler hjertesygdomme – især hos børn.

Snacks du måske troede var usunde – men som faktisk er supersunde

Drop skyldfølelsen og tag en snack! Flere diætister fremhæver nu snacks, der ofte bliver misforstået – men som...

Denne drik kan øge din kræftrisiko – og måske drikker du den hver dag

Et nyt studie afslører en mulig forbindelse mellem sukkerholdige drikke og en øget risiko for kræft i mundhulen...

Sund chokolademousse med avocado og banan

Cremet chokolademousse med avocado og banan – en sund dessert uden skyldfølelse.

Mindre end et riskorn: Så lille er fremtidens livredder

En banebrydende lille opdagelse kan ændre, hvordan vi behandler hjertesygdomme – især hos børn.