Ny forskning: Disse 5 fødevarer kan mindske risikoen for demens med 28 procent!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny undersøgelse fra England viser, at du kan reducere din risiko for at udvikle demens med hele 28% ved at spise specifikke fødevarer.

Med de stigende demenstilfælde på verdensplan, leder forskere efter nye måder at forebygge sygdommen på, og et overraskende fund har nu afsløret, at nogle almindelige fødevarer kan have en stor indflydelse på hjernen.

Undersøgelsen af flavonoider
En ny stor undersøgelse fra Queen’s University i Belfast har undersøgt sammenhængen mellem indtag af flavonoider og risikoen for demens. Flavonoider er plantestoffer, der har en række sundhedsfremmende egenskaber, herunder at de fungerer som antioxidanter. Forskerne fulgte 121.986 deltagere over en periode på 9,2 år og fandt, at de, der indtog flest flavonoider, havde en markant lavere risiko for at udvikle demens. Faktisk med hele 28%.

Ifølge professor Aedín Cassidy, der ledte undersøgelsen, var demensrisikoen især reduceret hos personer med en høj genetisk risiko og hos dem, der allerede havde forhøjet blodtryk eller depressive symptomer. “Vores resultater viser, at indtagelse af seks ekstra portioner af flavonoid-rige fødevarer om dagen var forbundet med en 28% lavere risiko for demens”, udtaler Aedín Cassidy til Medical Daily.

De fem fødevarer
De fem fødevarer, der ifølge undersøgelsen er særligt effektive til at beskytte din hjerne, er:

Læs også: Alarmerende mængder mikroplast i disse helt almindelige madvarer

  1. Bær
  2. Grønne bladgrøntsager
  3. Te
  4. Rødvin
  5. Mørk chokolade

Disse fødevarer er rige på flavonoider, som menes at beskytte hjernen ved at sænke blodtrykket, reducere inflammation og forbedre blodgennemstrømningen. Aedín Cassidy fandt, at seks portioner var ideelt for at opnå den ønskede effekt. Det er dog vigtigt at variere mellem forskellige flavonoid-rige fødevarer, da det eksempelvis ikke er sundt at drikke seks glas rødvin om dagen.

Samtidig understreger Dr. Amy Jennings til Medical Daily, førsteforfatter på undersøgelsen, at “Disse resultater sender et klart budskab til folkesundheden, da de tyder på, at en simpel foranstaltning som at øge det daglige indtag af flavonoid-rige fødevarer kan sænke risikoen for demens, især i befolkningsgrupper med høj risiko. Der findes i øjeblikket ingen effektiv behandling mod sygdommen, så forebyggende tiltag, der forbedrer sundheden og livskvaliteten, samt reducerer sociale og økonomiske omkostninger, bør fortsat være en vigtig folkesundhedsprioritet”.

Artiklen er baseret på informationer fra Medical Daily og The Sun.

Læs også: Undgå disse grillfejl denne sommer - de kan koste dig dyrt

Andre Artikler

Læge ville sige farvel til brillerne – men blev i stedet blind

Han ville bare gerne slippe for briller. I dag lever han i smerter og advarer andre mod samme skæbne.

Lægerne troede det var umuligt! Nu leder de efter flere som hende

Forestil dig at bære på noget i din krop, som ingen andre mennesker på jorden har.

Derfor er du træt hver mandag: Disse weekendvaner bør du droppe nu

Weekender skal give dig fornyet energi, men nogle af vores hyggelige rutiner kan faktisk gøre mandagen hårdere.Her...

Dette sokketrick får hævede ben til at forsvinde natten over

Nogle gange er de enkleste råd de mest effektive.Her får du et overblik over, hvorfor denne ting i...

Læge ville sige farvel til brillerne – men blev i stedet blind

Han ville bare gerne slippe for briller. I dag lever han i smerter og advarer andre mod samme skæbne.

Lægerne troede det var umuligt! Nu leder de efter flere som hende

Forestil dig at bære på noget i din krop, som ingen andre mennesker på jorden har.

Derfor er du træt hver mandag: Disse weekendvaner bør du droppe nu

Weekender skal give dig fornyet energi, men nogle af vores hyggelige rutiner kan faktisk gøre mandagen hårdere.Her...