Ny forskning: Disse 5 fødevarer kan mindske risikoen for demens med 28 procent!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny undersøgelse fra England viser, at du kan reducere din risiko for at udvikle demens med hele 28% ved at spise specifikke fødevarer.

Med de stigende demenstilfælde på verdensplan, leder forskere efter nye måder at forebygge sygdommen på, og et overraskende fund har nu afsløret, at nogle almindelige fødevarer kan have en stor indflydelse på hjernen.

Undersøgelsen af flavonoider
En ny stor undersøgelse fra Queen’s University i Belfast har undersøgt sammenhængen mellem indtag af flavonoider og risikoen for demens. Flavonoider er plantestoffer, der har en række sundhedsfremmende egenskaber, herunder at de fungerer som antioxidanter. Forskerne fulgte 121.986 deltagere over en periode på 9,2 år og fandt, at de, der indtog flest flavonoider, havde en markant lavere risiko for at udvikle demens. Faktisk med hele 28%.

Ifølge professor Aedín Cassidy, der ledte undersøgelsen, var demensrisikoen især reduceret hos personer med en høj genetisk risiko og hos dem, der allerede havde forhøjet blodtryk eller depressive symptomer. “Vores resultater viser, at indtagelse af seks ekstra portioner af flavonoid-rige fødevarer om dagen var forbundet med en 28% lavere risiko for demens”, udtaler Aedín Cassidy til Medical Daily.

De fem fødevarer
De fem fødevarer, der ifølge undersøgelsen er særligt effektive til at beskytte din hjerne, er:

Læs også: Drik dig til en fladere mave: Naturligt, nemt og hurtigt

  1. Bær
  2. Grønne bladgrøntsager
  3. Te
  4. Rødvin
  5. Mørk chokolade

Disse fødevarer er rige på flavonoider, som menes at beskytte hjernen ved at sænke blodtrykket, reducere inflammation og forbedre blodgennemstrømningen. Aedín Cassidy fandt, at seks portioner var ideelt for at opnå den ønskede effekt. Det er dog vigtigt at variere mellem forskellige flavonoid-rige fødevarer, da det eksempelvis ikke er sundt at drikke seks glas rødvin om dagen.

Samtidig understreger Dr. Amy Jennings til Medical Daily, førsteforfatter på undersøgelsen, at “Disse resultater sender et klart budskab til folkesundheden, da de tyder på, at en simpel foranstaltning som at øge det daglige indtag af flavonoid-rige fødevarer kan sænke risikoen for demens, især i befolkningsgrupper med høj risiko. Der findes i øjeblikket ingen effektiv behandling mod sygdommen, så forebyggende tiltag, der forbedrer sundheden og livskvaliteten, samt reducerer sociale og økonomiske omkostninger, bør fortsat være en vigtig folkesundhedsprioritet”.

Artiklen er baseret på informationer fra Medical Daily og The Sun.

Læs også: Spis dig til stærkere knogler med disse fødevarer

Andre Artikler

Drik dig til en fladere mave: Naturligt, nemt og hurtigt

Vi kender alle følelsen. Bukserne strammer sidst på dagen, maven føles tung og utilpas – og spejlbilledet afslører...

Flere rapporterer om hårtab efter brug af GLP-1 medicin

En række brugere af det populære lægemiddel Ozempic fortæller nu om en uventet bivirkning, der har rystet dem....

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...

Skiftet mellem sommer- og vintertid øger risikoen for sygdom

En ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences peger på, at det at stille...

Drik dig til en fladere mave: Naturligt, nemt og hurtigt

Vi kender alle følelsen. Bukserne strammer sidst på dagen, maven føles tung og utilpas – og spejlbilledet afslører...

Flere rapporterer om hårtab efter brug af GLP-1 medicin

En række brugere af det populære lægemiddel Ozempic fortæller nu om en uventet bivirkning, der har rystet dem....

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...