Sund og proteinrig kylling med spinat og artiskokker

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kylling er både sundt og lækkert og i denne opskrift får du det bedste af det hele. Kylling er kendt for sit høje proteinindhold, vitaminer og mineraler, som støtter kroppen. Prøv en lækker ovnbagt ret med kylling, spinat og artiskokker, der både smager fantastisk og er fyldt med sunde næringsstoffer.

Derfor er kylling sundt
Kylling er en rig kilde til protein, som er afgørende for at opbygge og vedligeholde dine muskler. Magre stykker, såsom kyllingebryst, er ideelle, hvis du ønsker et lavt fedtindhold og samtidig højt næringsindhold. Når du vælger kylling uden skind, får du de sunde næringsstoffer uden unødvendigt fedt, hvilket er perfekt, hvis du også har et ønske om at holde vægten.

Kylling er desuden rig på B-vitaminer, særligt B12, som styrker nerver og blod og omdanner maden til energi. Derudover indeholder kylling mineralerne kalium, fosfor og selen, der er vigtige for både blodomløbet og immunforsvaret.

Ovnbagt kylling med artiskokker og spinat

4 personer.

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster (ca. 150-200 g hver)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse artiskokhjerter (ca. 240 g drænet vægt), skåret i kvarte
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 100 ml fløde eller madlavningsfløde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Brun dem på en varm pande med en spiseske olivenolie, ca. 3-4 minutter på hver side. Læg kyllingen i et ovnfast fad.
  3. I samme pande tilsættes den resterende olivenolie. Sautér løg og hvidløg, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Tilføj artiskokhjerter, fløde eller madlavningsfløde, parmesan og basilikum, og smag til med salt og peber.
  4. Fordel spinat- og artiskokblandingen over kyllingebrysterne i fadet.
  5. Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og toppen let gylden.
  6. Server med en let salat eller ovnbagte rodfrugter.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Coop Madpyramiden.

author avatar
Ida-Marie Palm Varbæk

Andre Artikler

CEPOS: Sundhedsreformen kan skabe konflikt

Karsten Bo Larsen, forskningschef hos CEPOS, reagerer på regeringens nye sundhedsreform og deler sine tanker om dens konsekvenser og udfordringer.

Overraskende trend blandt scleroseramte

Mennesker med sclerose bruger i stigende grad anderledes metoder for at styrke deres fysiske og mentale sundhed. En ny undersøgelse afslører, at 69 procent af mennesker med sclerose har benyttet disse praksisser det seneste år. Det er en markant stigning sammenlignet med tidligere år og afspejler en bredere sundhedstendens i samfundet.

Få alle kyllingens sunde fordele med denne friske salat

Kylling er fyldt med proteiner, vitaminer og mineraler, der styrker kroppen, og denne opskrift på kyllingesalat giver en skøn balance mellem friskhed og mæthed – perfekt til både frokost og aftensmad.

Bekymrende! Fertiliteten i Danmark når endnu et nyt lavpunkt

Fertiliteten for kvinder i Danmark er højere end hos vores nordiske naboer med undtagelse af Island. Dog er den stadigvæk på sit laveste i 35 år.

CEPOS: Sundhedsreformen kan skabe konflikt

Karsten Bo Larsen, forskningschef hos CEPOS, reagerer på regeringens nye sundhedsreform og deler sine tanker om dens konsekvenser og udfordringer.

Overraskende trend blandt scleroseramte

Mennesker med sclerose bruger i stigende grad anderledes metoder for at styrke deres fysiske og mentale sundhed. En ny undersøgelse afslører, at 69 procent af mennesker med sclerose har benyttet disse praksisser det seneste år. Det er en markant stigning sammenlignet med tidligere år og afspejler en bredere sundhedstendens i samfundet.

Få alle kyllingens sunde fordele med denne friske salat

Kylling er fyldt med proteiner, vitaminer og mineraler, der styrker kroppen, og denne opskrift på kyllingesalat giver en skøn balance mellem friskhed og mæthed – perfekt til både frokost og aftensmad.