Frosne ærter slår friske – prøv denne ærtemos

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

De små grønne ærter er mere end bare et sødt og lækkert tilbehør, men de er rige på fibre, protein og essentielle vitaminer, som gavner din krop. Læs videre for at få opskriften på sprøde kartoffelpandekager serveret med en velsmagende og næringsrig ærtemos, som er let at lave og fyldt med sundhed.

Frosne ærter
Ærter er spækket med gode ting for din krop, hvilket gør dem til en oplagt ingrediens i kosten. De er fyldt med kostfibre, som holder din mave i gang og mætter godt. Derudover er de en god kilde til protein, som er afgørende for muskler og væv. Ærter indeholder også C- og K-vitamin, som styrker dit immunforsvar og dine knogler. 

En anden sund fordel er, at frosne ærter faktisk er bedre end de friske på grund af den hurtige nedfrysning, der sker blot tre timer efter høst. Det stopper nedbrydningen af næringsstoffer, hvilket betyder, at næsten alle vitaminerne bevares, selv efter flere måneder på frost.

Opskrift på kartoffelpandekager med ærtemos

4 personer.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Kartoffelpandekager

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 150 g kikærtemel
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Olie til stegning

Ærtemos

  • 200 g optøede frosne ærter
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • 1 avocado (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Riv kartoflerne groft og pres vandet ud af dem. Hak løget fint.
  2. Bland kartoflerne og løget med kikærtemel, salt og peber.
  3. Form kartoffelfarsen til pandekager og steg dem på begge sider ved medium varme, til de er gyldne. Der burde være cirka 5-8 pandekager alt efter størrelse.
  4. Blend ingredienserne til ærtemosen til, at den er glat.
  5. Servér kartoffelpandekagerne med ærtemos og eventuelt en frisk salat.

Tip: Prøv at tilsætte lidt rødbede til kartoffelpandekagerne for en smuk rød farve.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og fra bogen ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.

Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Flere mennesker forventes i 2026 at investere både mere tid og flere økonomiske ressourcer i sundhed - her er de nyeste trends.

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.