Den perfekte vegetariske one-pot

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Leder du efter en sund, lækker og nem ret, der ikke kræver et bjerg af opvask? Denne vegetariske one-pot er løsningen!

Det behøver hverken at være kompliceret eller tidskærvende at lave aftensmad.

Denne vegetariske one-pot er den perfekte kombination af sundhed, smag og bekvemmelighed.

Med blot en gryde kan du skabe et farverigt måltid, der ikke bare mætter, men også sprudler af næring og velvære.

One-pot med quinoa, kikærter og grøntsager

4 personer.

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 rød peberfrugt, ternet
  • 1 squash, halveret og skåret i skiver
  • 150 g grønne bønner (friske eller frosne)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 150 g quinoa eller bulgur
  • 700 ml grøntsagsbouillon
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chiliflager (valgfrit, hvis du vil have lidt varme)
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk persille eller koriander
  • Et skvæt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op i en stor gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i et par minutter, indtil de bliver bløde og let gyldne.
  3. Kom gulerødder, rød peberfrugt, squash og grønne bønner i gryden.
  4. Steg det hele i 5-7 minutter, så grøntsagerne begynder at tage farve og blive let møre.
  5. Drys krydderier (røget paprika, spidskommen, oregano og evt. chiliflager) over grøntsagerne, og rør godt rundt.
  6. Hæld de hakkede tomater og grøntsagsbouillon i gryden, og bland det hele sammen.
  7. Skyl quinoaen grundigt under koldt vand for at fjerne bitterheden.
  8. Tilsæt quinoaen og kikærterne til gryden, og sørg for, at quinoaen er helt dækket af væske.
  9. Skru ned for varmen, og lad retten småkoge under låg i 20-25 minutter.
  10. Rør indimellem for at sikre, at quinoaen ikke brænder fast.
  11. Smag til med salt og peber, når retten er færdig.
  12. Server retten direkte fra gryden.
  13. Top med friskhakket persille eller koriander og et lille skvæt citronsaft for ekstra friskhed.

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

Andre Artikler

Dette sker i din hjerne, når du tager en lur

At tage en lur i løbet af dagen lyder måske som dovenskab, men forskningen viser noget helt andet....

Sådan får du dit barn til at lytte – uden råb og skænderier

Har du prøvet alt for at få dit barn til at høre efter, men uden held?Ifølge en...

Denne simple indikator kan vise, om din krop mangler vand

Et specifikt mønster under dine måltider kan afsløre, om kroppen får den væske, som den har brug for.

Træt hele tiden? Disse fødevarer kan mangle i din kost

Føler du dig konstant træt, uanset hvor meget du sover?Selvom det er normalt at være udmattet efter sygdom,...

Dette sker i din hjerne, når du tager en lur

At tage en lur i løbet af dagen lyder måske som dovenskab, men forskningen viser noget helt andet....

Sådan får du dit barn til at lytte – uden råb og skænderier

Har du prøvet alt for at få dit barn til at høre efter, men uden held?Ifølge en...

Denne simple indikator kan vise, om din krop mangler vand

Et specifikt mønster under dine måltider kan afsløre, om kroppen får den væske, som den har brug for.