Et velkendt lægemiddel, der i årtier er brugt til at behandle type 2-diabetes, kan nu vise sig at få en helt ny rolle i behandlingen af kræft. Forskere fra blandt andet Wien har opdaget, at medicinen måske kan bremse væksten af kræftceller.
En velkendt medicin med nye egenskaber

PPARγ, et protein, der har været centralt i diabetesforskning, har vist sig også at have betydning for, hvordan visse kræftceller vokser og opfører sig.
Gammel medicin får nyt liv

Det drejer sig blandt andet om pioglitazon, en type medicin, der har været brugt til at behandle type 2-diabetes i mere end 20 år.
Laboratorieforsøg viste effekt på kræftceller

I laboratoriet kunne forskerne se, at når PPARγ blev aktiveret med denne type medicin, blev væksten og stofskiftet i kræftcellerne hæmmet.
Læs også: Nyt gennembrud mod Alzheimers? Denne behandling viser overraskende effekt
Patienter med diabetes gav vigtige spor

Data fra patienter med diabetes og kræft viste, at dem, der allerede blev behandlet med medicin rettet mod PPARγ, ikke oplevede tilbagefald på det tidspunkt, hvor data blev indsamlet.
Et muligt nyt våben i kræftbehandling

Disse fund kan bane vejen for, at eksisterende diabetesmedicin måske kan blive en del af en målrettet behandling mod kræft.
Prostatakræft er stadig en stor udfordring

På trods af store fremskridt inden for kræftbehandling er prostatakræft fortsat blandt de mest dødelige kræftformer blandt mænd.
Behov for nye behandlinger vokser

De nye resultater peger på, at en dybere forståelse af molekylære mekanismer kan åbne for mere præcise behandlingsmetoder i fremtiden.
Læs også: Så længe kan du maksimalt sidde ned, før det bliver farligt
PPARγ kan blive et nyt mål i kræftterapi

Fordi PPARγ regulerer både stofskifte og betændelsestilstande, ser forskerne det som en interessant kandidat i udviklingen af nye kræftlægemidler.
Nye studier er allerede i gang

Forskningsteamet planlægger nu større studier, som skal undersøge, hvordan medicinen virker på flere patienter og i virkelige kliniske sammenhænge.
Tværfagligt samarbejde skaber nye løsninger

Fundet viser, hvor vigtigt det er, at diabetesforskning og kræftforskning arbejder sammen for at finde nye og uventede løsninger på komplekse sygdomme.
Artiklen er baseret på informationer fra News Medical
Læs også: Forskere i chok: Denne fødevare kan måske forebygge kræft
Læs også: Denne creme har været i dit skab i årevis – men virker den egentlig?