Denne grønne risotto er et hit for både krop og smagsløg

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om tung fløde og smør – denne grønne risotto er både cremet, sund og fyldt med smag.

Risotto har ry for at være en kaloriebombe, men det behøver den ikke være.

Denne opskrift bevarer alt det, som vi elsker ved klassikeren – den cremede konsistens, de dybe smage og den hyggelige comfort food-fornemmelse.

Den har dog langt færre kalorier og masser af næring.

Lækker grøn risotto

Opskriften er til 2 personer.

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g risottoris (f.eks. arborio)
  • 1 dl hvidvin (kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)
  • 6-7 dl grøntsagsbouillon, varm
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g frosne ærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal (økologisk)
  • 2 spsk gærflager eller 30 g revet parmesan (alt efter om du vil holde den vegansk)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Eventuelt: Friske krydderurter som basilikum eller persille til pynt eller en hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i 2-3 minutter, til de er bløde og gennemsigtige – ikke brune.
  2. Kom risottoris i gryden og rør rundt i ca. 1 minut, så de bliver let gennemsigtige i kanten.
  3. Hæld hvidvinen i, og lad den koge næsten helt væk. Vinen tilfører syre og dybde, men hvis du foretrækker det alkoholfrit, så brug blot en ekstra dl bouillon med lidt citronsaft i.
  4. Hæld en dl varm grøntsagsbouillon i ad gangen, og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
  5. Rør jævnligt, så risene ikke sætter sig i bunden.
  6. Gentag processen i ca. 18-20 minutter, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Du behøver måske ikke bruge al bouillonen.
  7. Når risottoen næsten er færdig, tilsætter du ærter og spinat.
  8. Vend dem i risottoen og lad dem varme med i 2-3 minutter. Spinat falder hurtigt sammen, og ærterne skal blot gennemvarmes.
  9. Rør citronsaft, citronskal og gærflager eller parmesan i risottoen.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Servér risottoen varm, evt. pyntet med lidt friske krydderurter, ekstra citronskal og lidt hjemmelavet pesto.

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

Andre Artikler

Tiramisu overnight oats: Morgenmaden der smager som dessert

Prøv denne lækre morgemad. Den er sund, selvom den smager syndigt!

7 ud af 10 af danskerne frygter dette hver eneste gang de åbner for vandhanen

En landsdækkende undersøgelse viser, at et markant flertal af danskerne udtrykker bekymring for indholdet af skadelige stoffer i drikkevandet.

Effektive metoder til at fjerne vorter uden ar

Vorter på halsen er et almindeligt problem, både af kosmetiske grunde og fordi de kan være generende i...

De mest antiinflammatoriske krydderier rangeret

Krydderier er ikke kun til smag i køkkenet – de kan også spille en vigtig rolle i at...

Tiramisu overnight oats: Morgenmaden der smager som dessert

Prøv denne lækre morgemad. Den er sund, selvom den smager syndigt!

7 ud af 10 af danskerne frygter dette hver eneste gang de åbner for vandhanen

En landsdækkende undersøgelse viser, at et markant flertal af danskerne udtrykker bekymring for indholdet af skadelige stoffer i drikkevandet.

Effektive metoder til at fjerne vorter uden ar

Vorter på halsen er et almindeligt problem, både af kosmetiske grunde og fordi de kan være generende i...