Sådan undgår du, at dine bananer bliver brune hurtigt

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vi elsker bananbrød og smoothies, men ikke alt kræver en overmoden banan.

Hvis du foretrækker dine bananer perfekt gule og friske, er her nogle effektive tips til at bremse modningsprocessen og undgå de brune pletter.

Fjern bananerne fra plastikposen

Foto Shutterstockcom

Mange bananer bliver solgt i plastikposer, men det er vigtigt at tage dem ud med det samme.

Poserne ophober ethylengas, som fremskynder modningen og får bananerne til at blive brune hurtigere.

Læs også: Tilføj ekstra protein i din dagligdag med disse toppings

Hæng bananerne op

Foto Shutterstockcom

Brug en bananhænger, så frugterne hænger frit. Det forhindrer trykmærker, som ellers kan fremskynde bruningsprocessen.

Pak stænglerne ind i plast

Foto Shutterstockcom

Ethylengas udskilles primært fra stænglerne, hvor bananerne hænger sammen.

Ved at vikle plastikfolie om kronen bremser du frigivelsen af denne gas og dermed modningen.

Undgå sollys og varme

Foto Shutterstockcom

Opbevar dine bananer i et køligt og mørkt område – ikke i solen og ikke i nærheden af varmeapparater.

Læs også: Bør du tage magnesium? Sådan ved du, om din krop har brug for det

Varme accelererer modningen, og det får dem til at brune hurtigere.

Hold dem væk fra anden frugt

Foto Shutterstockcom

Frugt som æbler, pærer, avocado og tomater udsender også ethylengas. Læg ikke bananerne sammen med disse, hvis du ønsker at holde dem friske længere.

Køl dem ned

Foto Shutterstockcom

Når bananerne er blevet gule og modne, kan du lægge dem i køleskabet.

Selvom skrællen bliver mørkere, forbliver frugtkødet indeni godt i op til en til to uger længere.

Læs også: De 25 dagligvarer eksperter siger, du bør undgå

Del klasen op

Foto Shutterstockcom

Ved at skille bananerne ad fra klasen, reducerer du den samlede mængde ethylengas, som de udsender til hinanden. Det kan forlænge holdbarheden markant.

Opbevar dem i en papirspose

Foto Shutterstockcom

Hvis du vil modne bananer hurtigt, kan en papirspose være effektiv. Men hvis du vil bremse processen, så undgå det – især hvis posen indeholder anden frugt.

Vend dem med bunden i vejret

Foto Shutterstockcom

At placere bananerne med stænglen nedad kan mindske tryk og skade på den blødeste del af frugten. Det kan være med til at forhindre brune pletter.

Brug citron eller eddike på skiver

Foto Shutterstockcom

Skal du kun bruge halvdelen af en banan? Dryp citronsaft eller lidt eddike på skærefladen. Det hjælper med at holde den lysegul og forhindrer iltning.

Læs også: 51 procent af unge fravælger en fast del af dansk kultur

Artiklen er baseret på informationer fra Delish.com.

Læs også: Sådan forvandler du visne urter til lækker pesto på 5 minutter

Andre Artikler

Tilføj ekstra protein i din dagligdag med disse toppings

Vil du gerne have mere protein uden at ty til pulver og shakes? Små tilføjelser kan gøre en...

Første tilfælde registreret: Flåterne spreder en dødelig sygdom

En ny flåtbåren infektion er dukket op og kan vise sig at være mere farlig end Lyme-sygdommen.

Bør du tage magnesium? Sådan ved du, om din krop har brug for det

Magnesium er essentielt for kroppen, men mange tager det uden at have behov.Faktisk er det kun i...

Squashboller uden hvidt mel – de her SKAL du bare bage!

Disse squashboller er fyldt med fibre, fuldkorn og grøntsager, og de smager fantastisk! Perfekte til både morgenmad og madpakken.

Tilføj ekstra protein i din dagligdag med disse toppings

Vil du gerne have mere protein uden at ty til pulver og shakes? Små tilføjelser kan gøre en...

Første tilfælde registreret: Flåterne spreder en dødelig sygdom

En ny flåtbåren infektion er dukket op og kan vise sig at være mere farlig end Lyme-sygdommen.

Bør du tage magnesium? Sådan ved du, om din krop har brug for det

Magnesium er essentielt for kroppen, men mange tager det uden at have behov.Faktisk er det kun i...