Sådan undgår du, at dine bananer bliver brune hurtigt

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vi elsker bananbrød og smoothies, men ikke alt kræver en overmoden banan.

Hvis du foretrækker dine bananer perfekt gule og friske, er her nogle effektive tips til at bremse modningsprocessen og undgå de brune pletter.

Fjern bananerne fra plastikposen

Foto Shutterstockcom

Mange bananer bliver solgt i plastikposer, men det er vigtigt at tage dem ud med det samme.

Poserne ophober ethylengas, som fremskynder modningen og får bananerne til at blive brune hurtigere.

Læs også: 13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

Hæng bananerne op

Foto Shutterstockcom

Brug en bananhænger, så frugterne hænger frit. Det forhindrer trykmærker, som ellers kan fremskynde bruningsprocessen.

Pak stænglerne ind i plast

Foto Shutterstockcom

Ethylengas udskilles primært fra stænglerne, hvor bananerne hænger sammen.

Ved at vikle plastikfolie om kronen bremser du frigivelsen af denne gas og dermed modningen.

Undgå sollys og varme

Foto Shutterstockcom

Opbevar dine bananer i et køligt og mørkt område – ikke i solen og ikke i nærheden af varmeapparater.

Læs også: Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Varme accelererer modningen, og det får dem til at brune hurtigere.

Hold dem væk fra anden frugt

Foto Shutterstockcom

Frugt som æbler, pærer, avocado og tomater udsender også ethylengas. Læg ikke bananerne sammen med disse, hvis du ønsker at holde dem friske længere.

Køl dem ned

Foto Shutterstockcom

Når bananerne er blevet gule og modne, kan du lægge dem i køleskabet.

Selvom skrællen bliver mørkere, forbliver frugtkødet indeni godt i op til en til to uger længere.

Læs også: Ekstra jomfruolivenolie topper listen over sunde fedtstoffer – her er hvorfor

Del klasen op

Foto Shutterstockcom

Ved at skille bananerne ad fra klasen, reducerer du den samlede mængde ethylengas, som de udsender til hinanden. Det kan forlænge holdbarheden markant.

Opbevar dem i en papirspose

Foto Shutterstockcom

Hvis du vil modne bananer hurtigt, kan en papirspose være effektiv. Men hvis du vil bremse processen, så undgå det – især hvis posen indeholder anden frugt.

Vend dem med bunden i vejret

Foto Shutterstockcom

At placere bananerne med stænglen nedad kan mindske tryk og skade på den blødeste del af frugten. Det kan være med til at forhindre brune pletter.

Brug citron eller eddike på skiver

Foto Shutterstockcom

Skal du kun bruge halvdelen af en banan? Dryp citronsaft eller lidt eddike på skærefladen. Det hjælper med at holde den lysegul og forhindrer iltning.

Læs også: Din mikroovn er fyldt med bakterier, viser studie

Artiklen er baseret på informationer fra Delish.com.

Læs også: Derfor kan din morgenmad gøre det samme som Wegovy – helt naturligt

Andre Artikler

13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

En 13-årigs død får eksperter til at advare mod den populære trend.

Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Du kender måske følelsen. Du har spist et solidt måltid, og flere timer senere sidder det stadig tungt i maven.

Denne udbredte medicin kan være skyld i, at du ældes hurtigere

En ny undersøgelse retter fokus mod en udbredt medicintype, som millioner af ældre tager dagligt, og som kan få dem til at ældes hurtigere, end de ellers ville.

Ekstra jomfruolivenolie topper listen over sunde fedtstoffer – her er hvorfor

Ekstra jomfruolivenolie er kendt for sin rige smag og sine mange sundhedsfordele, men hvordan adskiller den sig egentlig...

13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

En 13-årigs død får eksperter til at advare mod den populære trend.

Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Du kender måske følelsen. Du har spist et solidt måltid, og flere timer senere sidder det stadig tungt i maven.

Denne udbredte medicin kan være skyld i, at du ældes hurtigere

En ny undersøgelse retter fokus mod en udbredt medicintype, som millioner af ældre tager dagligt, og som kan få dem til at ældes hurtigere, end de ellers ville.