Dette grilltrick kender din nabo – men har glemt at fortælle dig

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel detalje kan redde hele din grillaften – og den har været i dit køkken hele tiden.

For mange starter grillsæsonen med store forventninger og sultne gæster. Men alt for ofte ender det med frustration, når kødet nægter at slippe grillristen.

Det hænger fast, rives i stykker og mister både saft og smag. Man forsøger med mere olie, højere varme eller hurtigere vending – uden held.

Men problemet er ikke dig. Det er videnskab.

Derfor hænger kødet fast

Når du smider en bøf eller en pølse på grillen, sker der noget ganske bestemt.

Læs også: Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Proteinerne i kødet reagerer med den varme rist og danner små bindinger. De slipper først, når proteinerne er tilstrækkeligt tilberedte.

Det betyder, at du ofte vender for tidligt – og det får kødet til at sidde fast.

Men det er ikke det eneste, der spiller ind. Ristens overflade og temperaturen har også betydning.

Derfor er der et trick, der har vist sig at være overraskende effektivt – og helt uden brug af dyre remedier.

Læs også: Disse 3 fødevarer bør alle over 50 spise for at bevare muskelmasse

Det overraskende køkkenhack

Før du tænder grillen, skal du finde et ganske almindeligt køkkenredskab. Et løg eller en kartoffel.

Når du gnider grillristen med et halvt løg eller kartoffel, dannes en naturlig hinde, som gør, at kødet slipper lettere.

Vil du tage det et skridt videre, kan du lade kødet blive på grillen lidt længere før du vender det.

Når det først har fået en god stegeskorpe, slipper det lettere af sig selv.

Læs også: 10 tegn på, at du får for meget sukker

Artiklen er baseret på informationer fra Senest.dk.

Læs også: Disse madvarer indeholder mest stivelse – og én af dem spiser du sikkert dagligt

Andre Artikler

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....

Forskere forbinder denne blodtype med øget risiko for slagtilfælde

Ny forskning afslører, at din blodtype kan have betydning for risikoen for slagtilfælde før du fylder 60.

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....