Denne sunde tzatziki smager af ferie i Grækenland – bare uden ekstra kalorier

Dato:

https://content.viralize.tv/display/?zid=AAFx7TBY6ekUMrFg&cid=AA8Bj_1Olbl1R5St

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om sol, hav og græske delikatesser? Så kan du få en smagsprøve på ferien allerede nu med denne lette og sunde opskrift på tzatziki.

Når sommeren nærmer sig, og ferietankerne kredser om det azurblå Hav, hvide landsbyer og duften af sommer i den lune aftenluft, er det oplagt at bringe lidt af Grækenland ind i dit eget køkken.

Og hvad er mere græsk end den klassiske tzatziki?

Tzatziki er en frisk og cremet yoghurtdip, som passer perfekt til både kød, fisk, grøntsager og brød – især når det er varmt udenfor.

Den originale version indeholder ofte en hel del fedme, men med et par små justeringer kan du sagtens nyde en lettere og sundere variant uden at gå på kompromis med smagen.

Læs også: Tapas med vandmelon? Det lyder skørt, men smager genialt

Sund tzatziki

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

  • 2 dl græsk yoghurt 2% (alternativt 0,1% for ekstra let version)
  • ½ agurk
  • 1-2 fed hvidløg (efter smag)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike (valgfrit, giver lidt ekstra syre)
  • Frisk dild eller mynte (kan udelades, men løfter smagen)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Riv agurken groft, og læg det revne agurkekød i en sigte eller et rent viskestykke.
  2. Drys lidt salt over, og lad det trække i cirka 10 minutter. Det hjælper med at trække væsken ud.
  3. Pres agurken fri for væde – jo tørrere, jo bedre bliver konsistensen.
  4. Hak hvidløget fint, eller pres det i en hvidløgspresser. Juster mængden efter hvor kraftig en smag, som du ønsker.
  5. Rør yoghurten sammen med hvidløg, citronsaft, olivenolie og (hvis ønsket) æblecidereddike i en skål.
  6. Tilsæt den revne agurk, og vend det hele godt sammen.
  7. Smag til med salt og peber – og evt. hakket frisk dild eller mynte for en ekstra aromatisk smag.
  8. Lad tzatzikien hvile på køl i minimum 30 minutter, så smagene kan udvikle sig.

Gode tips til servering

  • Server som dip til grøntsagsstænger eller rugbrødschips.
  • Brug som dressing i en salat med tomater, rødløg og feta.
  • Perfekt til grillretter – især kylling, laks eller grillede auberginer.
  • Brug som smørelse i en wrap eller pitabrød fyldt med friske grøntsager og grillet kød.

Læs også: Denne Rejeret Bliver Din Nye Go-To i Hverdagen

Andre Artikler

Kuren på kræft gemmer sig måske på havets bund

En overset skabning på havets bund bærer måske på løsningen, forskere længe har jagtet.

Her er, hvor tit du bør få et sundhedstjek – afhængigt af din alder og køn

Der er én vane, der både kan forebygge sygdom og spare dig for store sundhedsudgifter: Regelmæssige helbredstjek.Men...

Forskere afslører: Her er den præcise alder, hvor din krop begynder at ældes

Hvad vil det egentlig sige at være "gammel"?Et omfattende studie med over 4.000 deltagere afslører, at aldring...

Her er den skjulte årsag til, at mænd får mave med alderen

Mænds voksende mave handler ikke kun om øl og kalorier – men om noget, der sker dybt inde i kroppen.

Kuren på kræft gemmer sig måske på havets bund

En overset skabning på havets bund bærer måske på løsningen, forskere længe har jagtet.

Her er, hvor tit du bør få et sundhedstjek – afhængigt af din alder og køn

Der er én vane, der både kan forebygge sygdom og spare dig for store sundhedsudgifter: Regelmæssige helbredstjek.Men...

Forskere afslører: Her er den præcise alder, hvor din krop begynder at ældes

Hvad vil det egentlig sige at være "gammel"?Et omfattende studie med over 4.000 deltagere afslører, at aldring...
https://content.viralize.tv/display/?zid=AAFx7TBY6ekUMrFg&cid=AA8Bj_1Olbl1R5St