Forskning afslører: Så mange æg må du spise om ugen

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Du har sikkert altid fået at vide, at for mange æg er skadeligt for dit helbred. Men ny forskning vender op og ned på alt, du troede, du vidste.

I mange år har æg været udskældt. Det lille proteinrige morgenmadsikon har været omgærdet af bekymring for kolesterol og hjerteproblemer.

Kostråd har derfor længe opfordret folk til at holde sig til ét æg om ugen. Men nu begynder den fortælling at krakelere.

En undersøgelse kaster lys over æggets virkelige effekt på kroppen. Og den er overraskende positiv.

Forskning med opsigtsvækkende resultater

Studiet, som har undersøgt kostvaner blandt ældre mennesker, viser en bemærkelsesværdig sammenhæng.

Læs også: Forskningens guide til de bedste fødevarer for hjernen

Et indtag på mellem ét og seks æg om ugen sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme med hele 17 procent. Det er et klart opgør med tidligere anbefalinger.

Dr. Matthias Riedl, ernæringsekspert, forklarer, at frygten for kolesterol i æg er overdrevet.

Ifølge ham bidrager æg ikke væsentligt til forhøjet kolesterol. Tværtimod kan de i nogle tilfælde forbedre kolesteroltallet.

Der er altså grund til at genoverveje æggets plads i kosten.

Læs også: Madspild eller sundhedsrisiko? Sådan vurderer du mugne fødevarer

Fyldt med vitaminer og vigtige næringsstoffer

Æg er ikke bare mættende og nemme at tilberede. De er proppet med essentielle vitaminer som A, D, E og K.

De indeholder også cholin, som har en positiv effekt på hukommelse og koncentration.

Særligt til morgenmad er æg en sund start. En omelet med hytteost eller røræg med purløg er både velsmagende og næringsrig.

Purløg tilfører C-vitamin og antioxidanter, der styrker immunforsvaret.

Læs også: Derfor kan passionsfrugt udløse alvorlig allergi

Dermed er det ikke længere nødvendigt at frygte æg på tallerkenen. Tværtimod kan det daglige æg vise sig at være en gevinst for både hjerte og hjerne.

Så hvis du elsker æg, behøver du ikke længere holde dig tilbage. Bare du holder dig til et fornuftigt indtag, er de både sunde og gavnlige.

Artiklen er baseret på informationer fra Nyheder 24 og Onet.pl.

Læs også: Er kylling eller kalkun den sundeste proteinkilde?

Andre Artikler

Forskningens guide til de bedste fødevarer for hjernen

En sund kost spiller en vigtig rolle for både hukommelse og kognitiv ydeevne.Visse fødevarer kan beskytte hjerneceller,...

Madspild eller sundhedsrisiko? Sådan vurderer du mugne fødevarer

Et lille stykke mug på maden virker måske harmløst – især hvis man bare skærer det væk. Men...

Derfor kan passionsfrugt udløse alvorlig allergi

Den eksotiske passionsfrugt frister med sin friske, syrlige smag og mange sundhedsfordele.Men for nogle mennesker kan mødet...

Sådan får du energien tilbage, når dagen føles grå

Vi har alle dage, hvor energien mangler, og humøret føles fladt.Heldigvis viser psykologisk forskning, at små, bevidste...

Forskningens guide til de bedste fødevarer for hjernen

En sund kost spiller en vigtig rolle for både hukommelse og kognitiv ydeevne.Visse fødevarer kan beskytte hjerneceller,...

Madspild eller sundhedsrisiko? Sådan vurderer du mugne fødevarer

Et lille stykke mug på maden virker måske harmløst – især hvis man bare skærer det væk. Men...

Derfor kan passionsfrugt udløse alvorlig allergi

Den eksotiske passionsfrugt frister med sin friske, syrlige smag og mange sundhedsfordele.Men for nogle mennesker kan mødet...