Ny undersøgelse: Disse dele af kyllingen må du aldrig spise

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Selvom kylling er en favorit på middagsbordet verden over, er der dele af fuglen, som ifølge en ny kinesisk undersøgelse faktisk kan være sundhedsskadelige.

Kyllingeskindet gemmer på mere fedt end du tror

Foto Shutterstockcom

Mange elsker den sprøde overflade, men skindet består stort set kun af fedt og kan desuden gemme på bakterier, selv efter grundig stegning.

Lungerne kan skjule farlige parasitter

Foto Shutterstockcom

Kyllingelunger er sjældne i dansk madlavning, men i visse kulturer bruges de stadig.

Problemet er, at lungerne kan huse mikroorganismer og parasitter, som ikke altid dør ved høje temperaturer.

Læs også: Spis dig til stærkere knogler med disse fødevarer

Hovedet kan samle pesticidrester

Foto Shutterstockcom

Kyllingehovedet bruges nogle gange i supper eller fond, men eksperter advarer om, at det kan ophobe pesticider fra foder og forurenende stoffer fra miljøet.

Tarmene er en bakteriebombe

Foto Shutterstockcom

Tarmene kan indeholde mange bakterier, som er svære at eliminere helt. Derfor bør de undgås, især hvis du ikke er trænet i korrekt rensning.

Fødderne er ikke altid rene

Foto Shutterstockcom

I nogle kulturer er kyllingefødder en delikatesse, men de kan gemme på snavs og bakterier, da de er i konstant kontakt med underlaget.

Hjertet skal spises med forsigtighed

Foto Shutterstockcom

Selvom kyllingehjerte kan være en proteinkilde, bør det spises i moderation, da det kan indeholde rester af stresshormoner.

Læs også: Kroppens reaktion på et højt proteinindtag

Kråsen kræver grundig rensning

Foto Shutterstockcom

Kråsen kan være fuld af sten og snavs fra fordøjelsen. Hvis ikke den renses korrekt, kan du risikere at få uønskede bakterier med i retten.

Halsen kan ophobe bakterier

Foto Shutterstockcom

Kyllingehalsen bruges nogle gange til fond, men den kan samle bakterier, der ikke altid dræbes ved almindelig kogning.

Vingespidser giver næsten ingen næring

Foto Shutterstockcom

Vingespidser består primært af skind og knogle, hvilket betyder, at de bidrager med meget lidt kød og næring, men til gengæld kan gemme fedt og bakterier.

Blodrester i marven

Foto Shutterstockcom

Knoglemarv kan gemme blodrester, som ikke altid bliver helt gennemstegt.

Læs også: Tequila, vin eller vodka – hvad er det sundeste valg?

Derfor er det klogt at undgå at gnave på knoglerne, især hvis kyllingen er stegt ved lav temperatur.

Artiklen er baseret på informationer fra Den Offentlige.

Læs også: Vitamin D kan sænke risikoen for tyktarmskræft, viser ny forskning

Andre Artikler

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...

Sådan hjælper du dit barn med at nyde halloween uden frygt

Halloween kan være en sjov og kreativ højtid for mange børn, men for nogle kan de skræmmende dekorationer,...

Disse helbredsproblemer kan føre til åndenød

Det er ikke blot et tegn på dårlig form eller stigende alder at mangle luft.Ifølge læger kan...

5 symptomer på hjertet ikke fungerer, som det skal

Hjertet arbejder konstant for at pumpe blod gennem kroppen. Når alt fungerer normalt, mærker vi det slet ikke....

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...

Sådan hjælper du dit barn med at nyde halloween uden frygt

Halloween kan være en sjov og kreativ højtid for mange børn, men for nogle kan de skræmmende dekorationer,...

Disse helbredsproblemer kan føre til åndenød

Det er ikke blot et tegn på dårlig form eller stigende alder at mangle luft.Ifølge læger kan...