Vidste du, at din mund kan være nøglen til at holde din hjerne frisk og klar?
Den japanske tandlæge Li Weiwen har vist, at tænder og hjerne hænger tæt sammen og fortæller her, hvad de vigtigste punkter ved god tandhygiejne er.
Tænder er nøglen til god fordøjelse

Uden stærke tænder kan du ikke tygge maden ordentligt, hvilket gør det sværere for kroppen at optage næringsstoffer og kan skade din fordøjelse.
Flotte tænder giver bedre sociale relationer

Et pænt smil gør det nemmere at udtrykke sig klart og giver selvtillid i sociale sammenhænge, fordi man ser friskere og mere imødekommende ud.
Læs også: Sund opskrift med kirsebær: Den her lækre snack vil din krop takke dig for
Tyg mere, spis mindre

At tygge hver bid grundigt hjælper ikke kun maven, men giver også hjernen tid til at registrere mæthed, så du undgår at spise for meget.
Mangel på tænder kan øge risikoen for demens

Færre tænder kan føre til dårligere blodtilførsel til hjernen, hvilket kan fremskynde demens og kognitiv svækkelse.
Hver bid booster hjernens blodgennemstrømning

Når du tygger, presses blodet gennem tandkødet og sender ilt og næring direkte til hjernen – en slags naturlig pumpe for mental friskhed.
Tandtab starter ofte med tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse er en af de hyppigste årsager til, at voksne mister tænder – og dermed mister de også en vigtig beskyttelse mod demens.
Læs også: Vil du forlænge dit liv? Så skal du drikke dette inden klokken 12
Japan viser vejen med “8020”-kampagnen

Japanere arbejder målrettet for at bevare mindst 20 af sine egne tænder som 80-årige. Det har vist sig at have stor effekt på ældres livskvalitet og mentale helbred.
Moderne mad kræver mindre tygning

Fordi vi spiser blødere, mere forarbejdet mad, tygger vi markant mindre end før – det betyder, at hjernen får færre stimuli.
Tyggegummi kan redde dine tænder og din hjerne

At tygge sukkerfrit tyggegummi med xylitol kan ikke bare forebygge huller, men også holde blodgennemstrømningen i gang og styrke hjernens funktion.
Bedre samarbejde mellem tandlæge og neurolog

Li Weiwen forklarer, at et samarbejde mellem tandlæger og neurologer kan bremse eller forebygge kognitive sygdomme. En stærk kombi for en skarpere alderdom.
Læs også: Mangel på D-vitamin? Din hud og dine ben forsøger måske at advare dig
Artiklen er baseret på informationer fra Tw.news.yahoo.com.