Derfor bør du altid have hibiscus i køkkenet – eksperter afslører alle fordelene

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vidste du, at en drik lavet på hibiscusblomster gemmer på en lang række sundhedsfordele?

Vi har samlet nogle gode grunde til, at du bør nyde et glas mere af denne tropiske superplante.

Sænker blodtrykket

Foto Shutterstockcom

Et studie viser, at hibiscus kan hjælpe med at reducere både systolisk og diastolisk blodtryk.

Det skyldes plantens naturlige vasodilaterende og antioxidative egenskaber.

Læs også: Spis dig til stærkere knogler med disse fødevarer

Fyldt med antioxidanter

Foto Shutterstockcom

Blomstens dybe røde farve kommer fra antocyaniner, som er kraftfulde antioxidanter. De beskytter kroppens celler mod skader og for tidlig aldring.

Mindsker det dårlige kolesterol

Foto Shutterstockcom

Regelmæssigt indtag af hibiscus er forbundet med lavere niveauer af LDL-kolesterol og triglycerider, hvilket mindsker risikoen for tilstoppede årer.

Hjælper med vægtkontrol

Foto Shutterstockcom

Undersøgelser på dyr peger på, at hibiscus kan forhindre fedtophobning i kroppen og leveren, hvilket gør den til en potentiel støtte for vægtregulering.

Stabiliserer blodsukkeret

Foto Shutterstockcom

Hibiscus-ekstrakt har vist sig at kunne sænke blodsukkerniveauet og forbedre insulinfølsomheden, hvilket kan hjælpe med at forebygge type 2-diabetes.

Læs også: Kroppens reaktion på et højt proteinindtag

Beskytter leveren

Foto Shutterstockcom

Plantens indhold af bioaktive stoffer har en gavnlig effekt på leveren, da de kan reducere skader forårsaget af giftstoffer og støtte cellernes regenerering.

Bekæmper bakterier

Foto Shutterstock

Hibiscus har dokumenteret antimikrobiel og svampehæmmende virkning mod blandt andet E. coli og Staphylococcus aureus, hvilket understøtter dens traditionelle brug i te og madlavning.

God for fordøjelsen

Foto Shutterstockcom

Indholdet af organiske syrer og fibre i hibiscus hjælper fordøjelsen og kan forebygge forstoppelse.

Indeholder vigtige mineraler

Foto Shutterstockcom

Udover de kendte bioaktive stoffer er hibiscus en naturlig kilde til mineraler, der bidrager til immunforsvaret og kroppens generelle balance.

Læs også: Tequila, vin eller vodka – hvad er det sundeste valg?

Sikker i moderate mængder

Foto Shutterstockcom

Selvom hibiscus generelt er sikker at indtage, anbefales det at begrænse mængden, især hvis man er gravid, ammer eller er i behandling for forhøjet blodtryk.

Artiklen er baseret på informationer fra Infobae.com.

Læs også: Vitamin D kan sænke risikoen for tyktarmskræft, viser ny forskning

Andre Artikler

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...

Skiftet mellem sommer- og vintertid øger risikoen for sygdom

En ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences peger på, at det at stille...

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...

Sådan hjælper du dit barn med at nyde halloween uden frygt

Halloween kan være en sjov og kreativ højtid for mange børn, men for nogle kan de skræmmende dekorationer,...

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...

Skiftet mellem sommer- og vintertid øger risikoen for sygdom

En ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences peger på, at det at stille...

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...