Denne type mælk kan give dig luft i maven

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange tror, at de gør noget godt for kroppen, men produktet kan give en ubehagelig oplevelse.

For nogle sundhedsbevidste eller laktoseintolerante er et glas af denne type mælk en fast del af morgenrutinen.

Den plantebaserede drik er rig på proteiner og naturlige plantestoffer, som især kvinder i overgangsalderen ofte får anbefalet.

Men for nogle ender glæden brat, når maven begynder at føles oppustet, og ubehaget tager over.

En kvinde i 50’erne opsøgte en ernæringslæge, fordi hun oplevede hedeture, søvnproblemer og uro i kroppen.

Læs også: Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

Som led i behandlingen blev hun rådet til at indtage denne drik dagligt.

Men resultatet var langt fra forventningen – efter få slurke begyndte maven at føles hård og fyldt med luft.

Den skjulte synder i koppen

Lægen kunne hurtigt pege på årsagen. Sojadrik. Den indeholder naturligt nogle komplekse kulhydrater, som kroppen har svært ved at nedbryde.

Når de når tyktarmen, gærer bakterierne dem og danner gas. Det kan forklare oppustethed og hyppige luftafgange.

Læs også: Disse ultra-forarbejdede fødevarer kan faktisk være gode for dig

Men der var også en anden, mere skjult faktor: Kvinden lavede drikken selv og sprang en vigtig proces over.

Hun blendede, siede og hældte op – men undlod at koge sojadrikken ordentligt. Dermed forblev et naturligt stof, kaldet lektin, intakt.

Lektiner kan irritere tarmens slimhinder og forværre ubehaget.

Først da hun begyndte at koge drikken igennem og lade den småsimre i fem til ti minutter, forsvandt symptomerne.

Læs også: Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype

Maven holdt sig flad, og hun kunne igen nyde sin sojadrik uden bekymring.

Lægen understreger, at moderate mængder sojadrik er sikre for de fleste.

En til to kopper om dagen rummer som regel ikke nok planteøstrogener til at udgøre en risiko, heller ikke for kvinder med bekymringer om brystvæv eller muskelknuder.

Artiklen er baseret på informationer fra Udn.com.

Læs også: Forskere advarer: Almindelig ingrediens i danskernes køkken kan øge risikoen for kræft

Læs også: Chokerende fund: Derfor kan stegepander være skyld i leverskader

Andre Artikler

Opskrift: Sundae med kokos, jordbær og skyr – uden tilsat sukker

Denne sunde sommerdessert smager som ferie – og kræver ingen sukker

Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

En uventet tragedie har sat myndighederne på højeste alarmniveau og ført til en landsdækkende tilbagetrækning af en populær grøntsag.

Undersøgelse afslører: Sådan opdager du, at forholdet er i farezonen

Nogle forhold går ikke i stykker fra den ene dag til den anden – de visner langsomt uden,...

Disse ultra-forarbejdede fødevarer kan faktisk være gode for dig

Ikke alle ultra-forarbejdede fødevarer er skurke i køkkenet.En ny vurdering fra American Heart Association gør op med...

Opskrift: Sundae med kokos, jordbær og skyr – uden tilsat sukker

Denne sunde sommerdessert smager som ferie – og kræver ingen sukker

Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

En uventet tragedie har sat myndighederne på højeste alarmniveau og ført til en landsdækkende tilbagetrækning af en populær grøntsag.

Undersøgelse afslører: Sådan opdager du, at forholdet er i farezonen

Nogle forhold går ikke i stykker fra den ene dag til den anden – de visner langsomt uden,...