Eksperter afslører: Disse frugter indeholder mindst sukker

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Frugt er en vigtig del af en sund kost, men ikke alle sorter er lige gode, når det handler om sukkerindhold. Hvis du gerne vil nyde de friske smage uden at fylde kroppen med for meget fruktose, findes der heldigvis flere lækre alternativer. Her får du en række bud på frugter, som både smager fantastisk og samtidig indeholder overraskende lidt sukker.

Papaya

Foto Shutterstockcom

Denne tropiske favorit er en sand vinder, når det kommer til lavt sukkerindhold. Ud over sin lette sødme indeholder papaya også enzymer, der hjælper fordøjelsen og kan understøtte forbrændingen.

Hindbær

Raspberries Berries af Adrianna Calvo CC0 10

Små, men mægtige: hindbær byder på masser af C-vitamin og plantebaserede stoffer, der styrker immunforsvaret. Det lave sukkerindhold gør dem perfekte som snack eller i morgenmaden.

Abrikos

Pile fresh apricots“/ CC0 1.0

Abrikoser er fyldt med vitaminer og mineraler og samtidig blandt de frugter, der giver dig færre sukkerarter pr. bid. De fungerer godt både friske, tørrede eller som topping på yoghurt.

Læs også: Kostmønster kobles til bedre hjertesundhed i stort studie

Vandmelon

Foto Shutterstockcom

Med sin høje vandprocent og lave sukkerindhold er vandmelon et oplagt valg på varme dage. Den er rig på antioxidanter og giver både huden og hjertet et kærligt boost.

Grapefrugt

Foto Shutterstockcom

Denne citrusfrugt har en forfriskende bitterhed, der adskiller den fra andre frugter. Den støtter fordøjelsen, kan være med til at regulere blodsukkeret og er samtidig let på kalorierne.

Jordbær

Foto Shutterstockcom

Sommerens klassiker overrasker med relativt lidt sukker i forhold til dens søde smag. De er spækket med vitaminer og fungerer perfekt i smoothies eller som sund dessert.

Blåbær

Foto Shutterstockcom

Selvom de smager sødt, har blåbær et moderat sukkerindhold og til gengæld et højt niveau af antioxidanter, som bidrager til at beskytte kroppens celler.

Læs også: Derfor kan bananer være en hjælp, hvis du kæmper med forhøjet blodtryk

Solbær

Closeup black currant berries“/ CC0 1.0

Solbær er intense i smagen og rige på C-vitamin, men sukkerindholdet er lavere end man skulle tro. De er gode i syltetøj, bagværk eller blot som en håndfuld friske bær.

Fersken

Peaches Fresh” af Foodie Girl/ CC0 1.0

En saftig fersken kan tilfredsstille den søde tand, men uden at levere samme mængde sukker som mange andre frugter. Den er desuden en god kilde til A- og C-vitamin.

Kiwi

Kiwi Fruit NZ“/ CC0 1.0

Den lille grønne frugt er ikke bare frisk og syrlig, men også overraskende mild på sukkerfronten. Kiwier giver et solidt skud fibre og hjælper fordøjelsen godt på vej.

Artiklen er baseret på informationer fra Kiskegyed

Læs også: Nyt lægemiddel kan støtte vægttab uden de velkendte GLP-1-bivirkninger

Læs også: Disse fødevarer giver ifølge læger oftest problemer med GLP-1 mediciner

Andre Artikler

Hvad kendetegner en sociopat? Forskere forklarer de vigtigste tegn

Forskere forklarer, hvordan subtile adfærdsmønstre kan afsløre sociopatiske træk, længe før omgivelserne opdager dem.

Forskere finder potentiel genvej til hurtigere behandling af neglesvamp

Ny forskning viser, at en alternativ metode mod neglesvamp kan gøre behandlingen både hurtigere og mere effektiv.

Nyt studie: Unge spiser flere kalorier efter en periode med ultraforarbejdet kost

Ny forskning viser, at unge voksne reagerer forskelligt på den samme kost afhængigt af alder.

Derfor får du forkølelsessår, og sådan forkortes forløbet

Forkølelsessår opstår ofte i perioder, hvor kroppen presses af sygdom eller stress. Sådan kan du forkorte forløbet.

Hvad kendetegner en sociopat? Forskere forklarer de vigtigste tegn

Forskere forklarer, hvordan subtile adfærdsmønstre kan afsløre sociopatiske træk, længe før omgivelserne opdager dem.

Forskere finder potentiel genvej til hurtigere behandling af neglesvamp

Ny forskning viser, at en alternativ metode mod neglesvamp kan gøre behandlingen både hurtigere og mere effektiv.

Nyt studie: Unge spiser flere kalorier efter en periode med ultraforarbejdet kost

Ny forskning viser, at unge voksne reagerer forskelligt på den samme kost afhængigt af alder.