6 frugter der kan hjælpe med at sænke din kræftrisiko, ifølge eksperter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En farverig og frugtbaseret kost kan gøre mere end bare at tilfredsstille din søde tand. Ifølge eksperter kan visse frugter være med til at sænke risikoen for kræft – og de er nemme at få ind i din daglige rutine.

Blå bær med stor effekt

Foto Shutterstockcom

Blåbær er pakket med anthocyaniner, som beskytter cellerne mod skader og kan bremse betændelsestilstande i kroppen.

Den cremede allrounder

Foto Shutterstockcom

Avocado er rig på fibre og sunde fedtstoffer, som styrker tarmfloraen og dæmper inflammation i fordøjelsen.

Den velkendte klassiker

Foto Shutterstock

Æbler indeholder særlige plantestoffer, blandt andet quercetin, som menes at kunne hæmme væksten af kræftceller.

Læs også: Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

Små, men stærke

Red Grapes” af Marcin Czaja/ CC0 1.0

Røde druer er fulde af polyfenoler og resveratrol, der kan bidrage til at bremse celleforandringer og beskytte mod kræft.

Den friske vitaminbombe

Foto Shutterstockcom

Kiwi er proppet med C-vitamin, der beskytter slimhinderne og hæmmer dannelsen af skadelige forbindelser i maven.

Rød power i køkkenet

Foto Shutterstockcom

Tomater indeholder lycopen, en carotenoid, der hjælper med at regulere cellevækst og forbindes med lavere risiko for flere kræfttyper.

Fiber er nøglen

Foto Sara Galbiati

En kost rig på fibre fra frugt, grønt og fuldkorn er forbundet med lavere risiko for flere former for kræft.

Læs også: Hvordan GLP-1 medicin ændrer spisevaner i julen

Bevægelse tæller også

Foto Shutterstockcom

Motion, både i form af træning og små daglige aktiviteter, bidrager til at sænke kræftrisikoen betydeligt.

Sol med omtanke

Foto Shutterstockcom

D-vitamin fra solen er sundt, men husk solbeskyttelse – UV-stråler er en af de største årsager til hudkræft.

Hold styr på vanerne

Foto Shutterstockcom

Undgå rygning, begræns alkohol og gå til de anbefalede helbredstjek – det er veldokumenterede måder at reducere risikoen for kræft.

Artiklen er baseret på informationer fra EatingWell

Læs også: Fødevareeksperter advarer mod sølvpapir til bestemte julemadrester

Læs også: Kan børn leve sundt uden kød? Forskningen giver svar

Andre Artikler

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.