Denne almindelige frugt kan bekæmpe forhøjet blodtryk

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En læge peger på en særlig frugt, der kan hjælpe med at reducere risikoen for forhøjet blodtryk. Og du har den nok allerede i dit køkken.

Forhøjet blodtryk er et udbredt helbredsproblem i den vestlige verden.

Tilstanden øger risikoen for alvorlige hjerte-kar-sygdomme, og derfor har forskere længe søgt efter simple og effektive måder at afhjælpe problemet.

En af de mest tilgængelige løsninger kræver ikke recept, men derimod et hurtigt besøg i supermarkedet.

Nøgleingrediensen

Ifølge Dr. Saurabh Sethi, gastroenterolog ved Harvard University, kan små kostændringer have stor indflydelse på blodtrykket.

Læs også: Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype

Et af de vigtigste næringsstoffer i denne sammenhæng er kalium, som hjælper nyrerne med at udskille overskydende natrium.

Natriumoverskud i kroppen er en kendt faktor bag forhøjet blodtryk, og et øget kaliumindtag kan derfor være med til at modvirke problemet.

Flere almindelige fødevarer er rige på kalium, men én frugt skiller sig særligt ud, både i popularitet og næringsindhold.

Frugten med de ekstra fordele

Frugten er bananen, som mange allerede spiser dagligt uden at tænke over dens sundhedsmæssige potentiale.

Læs også: Forskere advarer: Almindelig ingrediens i danskernes køkken kan øge risikoen for kræft

Udover sit indhold af kalium rummer bananen fibre, antioxidanter og vitaminer som C, E og provitamin A.

Den indeholder i gennemsnit 90 kalorier pr. 100 gram og bidrager også med let hydrerende egenskaber.

Alligevel bør bananen ikke stå alene som middel mod forhøjet blodtryk.

Dr. Saurabh Sethi anbefaler at supplere kosten med andre kalium- og antioxidant-rige fødevarer som mørk chokolade, rødbeder, ingefær og granatæbler.

Læs også: Chokerende fund: Derfor kan stegepander være skyld i leverskader

Disse bidrager til at holde blodkarrene sunde, styrke blodgennemstrømningen og støtte hjertets funktion.

Artiklen er baseret på informationer fra Den offentlige og Yahoo News.

Læs også: Ny forskning afslører: Det sker der med din krop, når du spiser æg hver dag

Andre Artikler

Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype

Så meget protein har din krop faktisk brug for – og det er ikke det samme for alle.

Modermærker på kroppen: Disse steder kan være særligt udsatte for kræft

De fleste af os har modermærker, men det er ikke alle, der ved, at placeringen på kroppen kan...

36,6 er ikke længere standard – kroppens temperatur har ændret sig

Selv eksperterne er enige: Din kropstemperatur er ikke, hvad den plejede at være.

Forskere advarer: Almindelig ingrediens i danskernes køkken kan øge risikoen for kræft

Et nyt studie peger på, at én velkendt ingrediens i mange danskeres kost kan øge risikoen for kræft.

Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype

Så meget protein har din krop faktisk brug for – og det er ikke det samme for alle.

Modermærker på kroppen: Disse steder kan være særligt udsatte for kræft

De fleste af os har modermærker, men det er ikke alle, der ved, at placeringen på kroppen kan...

36,6 er ikke længere standard – kroppens temperatur har ændret sig

Selv eksperterne er enige: Din kropstemperatur er ikke, hvad den plejede at være.