Dette grilltrick kender din nabo – men har glemt at fortælle dig

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel detalje kan redde hele din grillaften – og den har været i dit køkken hele tiden.

For mange starter grillsæsonen med store forventninger og sultne gæster. Men alt for ofte ender det med frustration, når kødet nægter at slippe grillristen.

Det hænger fast, rives i stykker og mister både saft og smag. Man forsøger med mere olie, højere varme eller hurtigere vending – uden held.

Men problemet er ikke dig. Det er videnskab.

Derfor hænger kødet fast

Når du smider en bøf eller en pølse på grillen, sker der noget ganske bestemt.

Læs også: Drop vitaminpillerne: En skefuld kakaopulver gør mere, end du tror

Proteinerne i kødet reagerer med den varme rist og danner små bindinger. De slipper først, når proteinerne er tilstrækkeligt tilberedte.

Det betyder, at du ofte vender for tidligt – og det får kødet til at sidde fast.

Men det er ikke det eneste, der spiller ind. Ristens overflade og temperaturen har også betydning.

Derfor er der et trick, der har vist sig at være overraskende effektivt – og helt uden brug af dyre remedier.

Læs også: Vil du blive 100? Sådan spiser, tænker og lever verdens ældste mennesker

Det overraskende køkkenhack

Før du tænder grillen, skal du finde et ganske almindeligt køkkenredskab. Et løg eller en kartoffel.

Når du gnider grillristen med et halvt løg eller kartoffel, dannes en naturlig hinde, som gør, at kødet slipper lettere.

Vil du tage det et skridt videre, kan du lade kødet blive på grillen lidt længere før du vender det.

Når det først har fået en god stegeskorpe, slipper det lettere af sig selv.

Læs også: Træt, oppustet og uoplagt? Denne skefuld kan ændre alt

Artiklen er baseret på informationer fra Senest.dk.

Læs også: Et billigt tilskud kan forbedre ældres hukommelse

Andre Artikler

Drop vitaminpillerne: En skefuld kakaopulver gør mere, end du tror

Ren kakao er ikke bare en nydelse for smagsløgene. Den er også pakket med næringsstoffer og forbindelser, der...

Vil du blive 100? Sådan spiser, tænker og lever verdens ældste mennesker

Hvordan lever man et langt og sundt liv – helt op til 100 år og længere? Svaret findes...

Lav lækre chiafrø-granolabidder med tranebær på 15 min

Disse hjemmelavede granolabidder med chiafrø og tørrede tranebær er fyldt med fibre, naturlig sødme og energi – perfekt til madpakken eller efter træning!

Træt, oppustet og uoplagt? Denne skefuld kan ændre alt

Du kender måske følelsen af træthed, oppustet mave og tung fordøjelse, så skal du måske prøve en skefuld af dette om dagen?

Drop vitaminpillerne: En skefuld kakaopulver gør mere, end du tror

Ren kakao er ikke bare en nydelse for smagsløgene. Den er også pakket med næringsstoffer og forbindelser, der...

Vil du blive 100? Sådan spiser, tænker og lever verdens ældste mennesker

Hvordan lever man et langt og sundt liv – helt op til 100 år og længere? Svaret findes...

Lav lækre chiafrø-granolabidder med tranebær på 15 min

Disse hjemmelavede granolabidder med chiafrø og tørrede tranebær er fyldt med fibre, naturlig sødme og energi – perfekt til madpakken eller efter træning!