Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Ny diæt overrasker forskere: Slår medicin mod irritabel tyktarm

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Kan forarbejdet mad være sundt? Her er eksperternes svar

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Oppustet mave? Her er 13 overraskende ting, der måske kan hjælpe dig lige nu

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Ny forskning: Sådan påvirker koffein dine drømme mere, end du tror

Andre Artikler

Sådan stopper du en forkølelse, før den begynder

Når du mærker de første tegn på en kildrende hals, begyndende træthed eller en lettere snue, er det...

Ny diæt overrasker forskere: Slår medicin mod irritabel tyktarm

Et nyt svensk studie kaster lys over en overraskende effektiv diæt mod irritabel tyktarm.Over 70 procent oplevede...

Forskere finder uventet sammenhæng med spontane aborter

Mange af os har dem i kroppen uden at vide det. Forskere er nu begyndt at undersøge, hvad der kan ske, når niveauerne bliver for høje.

Sådan tester du direkte i stuen, hvor godt din krop ældes

Det er ikke kun dit spejlbillede eller antal rynker, der afslører, hvordan du ældes, men din fysiske funktion...

Sådan stopper du en forkølelse, før den begynder

Når du mærker de første tegn på en kildrende hals, begyndende træthed eller en lettere snue, er det...

Ny diæt overrasker forskere: Slår medicin mod irritabel tyktarm

Et nyt svensk studie kaster lys over en overraskende effektiv diæt mod irritabel tyktarm.Over 70 procent oplevede...

Forskere finder uventet sammenhæng med spontane aborter

Mange af os har dem i kroppen uden at vide det. Forskere er nu begyndt at undersøge, hvad der kan ske, når niveauerne bliver for høje.