Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Sådan kan grønne bladgrøntsager påvirke din medicin

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Studie peger på forskelle i knoglerne hos te- og kaffedrikkere

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Nyt forsøg: Kaloriefattig kost får abehjerner til at ældes langsommere

Andre Artikler

Tidlige tegn på kræft i næse og bihuler

Vedvarende og tilsyneladende harmløse symptomer i næse og bihuler kan i sjældne tilfælde være de første signaler på en alvorlig sygdom.

Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

Et kendt kosttilskud er blevet fjernet fra hylderne, da indholdet udgør en sundhedsrisiko.

Sådan kan grønne bladgrøntsager påvirke din medicin

Mange mennesker på blodfortyndende medicin tror, at så længe de spiser “sundt”, er der ingen problemer. Det er ofte her, at overraskelsen opstår.

Forskning afslører, at nedsat hørelse kan øge risikoen for demens

Ny forskning viser, at en udbredt helbredsudfordring kan spille en langt større rolle for demens, end mange er klar over.

Tidlige tegn på kræft i næse og bihuler

Vedvarende og tilsyneladende harmløse symptomer i næse og bihuler kan i sjældne tilfælde være de første signaler på en alvorlig sygdom.

Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

Et kendt kosttilskud er blevet fjernet fra hylderne, da indholdet udgør en sundhedsrisiko.

Sådan kan grønne bladgrøntsager påvirke din medicin

Mange mennesker på blodfortyndende medicin tror, at så længe de spiser “sundt”, er der ingen problemer. Det er ofte her, at overraskelsen opstår.