Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Ny forskning: Der findes ikke én rigtig kost til en sund aldring

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Derfor ses flere tilfælde af maveonde i december – og sådan mindsker du risikoen

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Knoglesundhed handler ikke kun om mælk – disse grøntsager bidrager også

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Børns indtag af kunstige farvestoffer påvirker deres adfærd

Andre Artikler

Ny test kan opdage Alzheimers sygdom tidligere

Alzheimers opdages ofte sent i sygdomsforløbet, derfor har forskere undersøgt, om en enklere test kan give svar tidligere.

Har du ondt i maven? Stress kan være årsagen

Mange oplever maveproblemer uden en klar fysisk forklaring. I stigende grad peger forskning på mentale belastninger som en overset faktor.

Forbrugertest afslører udfordringer med kemi i ansigtsmasker

En ny forbrugertest viser, at mange ansigtsmasker på markedet indeholder kemiske stoffer, som eksperter anbefaler at undgå.

Over en million dødsfald kunne potentielt være undgået i EU, viser rapport

Nye opgørelser afdækker store forskelle i europæernes risiko for tidlig død.

Ny test kan opdage Alzheimers sygdom tidligere

Alzheimers opdages ofte sent i sygdomsforløbet, derfor har forskere undersøgt, om en enklere test kan give svar tidligere.

Har du ondt i maven? Stress kan være årsagen

Mange oplever maveproblemer uden en klar fysisk forklaring. I stigende grad peger forskning på mentale belastninger som en overset faktor.

Forbrugertest afslører udfordringer med kemi i ansigtsmasker

En ny forbrugertest viser, at mange ansigtsmasker på markedet indeholder kemiske stoffer, som eksperter anbefaler at undgå.