Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Derfor bør du spise bønner hver dag

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Denne populære type æg er den sundeste og har en række fordele

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: 101 lande undersøgt: Disse madvaner vil forlænge din levetid

Andre Artikler

Så hurtigt begynder søvnmangel at skade dit helbred

Du kender sikkert følelsen. Et par sene nætter. Måske arbejde, måske Netflix. Du vågner tung i kroppen, men tænker, det går nok – du indhenter det i weekenden.

Mand var død i 45 minutter: Fortæller nu, hvad der venter på den anden side

Nogle historier sætter sig fast. Ikke fordi de er dramatiske, men fordi de får os til at se på livet – og døden – med nye øjne.

Uge 2: Følg din fremgang – hvordan du mærker forbedringer

I uge 2 begynder du for alvor at mærke gevinsten af din løbetræning – og nu gælder det om at holde fast.

Derfor bør du spise bønner hver dag

Ifølge ny forskning kan én kop bønner om dagen gøre underværker – især hvis du har prædiabetes.Her...

Så hurtigt begynder søvnmangel at skade dit helbred

Du kender sikkert følelsen. Et par sene nætter. Måske arbejde, måske Netflix. Du vågner tung i kroppen, men tænker, det går nok – du indhenter det i weekenden.

Mand var død i 45 minutter: Fortæller nu, hvad der venter på den anden side

Nogle historier sætter sig fast. Ikke fordi de er dramatiske, men fordi de får os til at se på livet – og døden – med nye øjne.

Uge 2: Følg din fremgang – hvordan du mærker forbedringer

I uge 2 begynder du for alvor at mærke gevinsten af din løbetræning – og nu gælder det om at holde fast.